Trump'ın eski şefi gözaltında

ABD'deki Rusya soruşturmasında ilk gözaltı... ABD Başkanı Donald Trump'ın eski kampanya şefi Paul Manafort, milyonlarca dolar aklamaktan gözaltına alındı. İddialar arasında, Rusya yanlısı Ukraynalı lider Yanukoviç lehine lobi yapmak için gizlice para almak da var...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Donald Trump'ın seçim kampanyası ekibinin Rusya'yla işbirliği yaptığı ve Rusya'nın seçim sonuçarını manipüle ettiğine dair soruşturmada kritik bir gün yaşanıyor. Özel Savcı Robert Mueller'in iddianamesinin jüri tarafından onaylanması sonrası, Trump'ın eski kampanya şefi Paul Manafort gözaltına alındı.

Gözaltına alınmayı cumartesi gününden bu yana bekleyen Manafort, FBI'a kendisi teslim oldu. Şu ana kadar basına sızdığı kadarıyla, Trump'ın eski kampanya müdürü Manafort ve iş ortağı Rick Gates, 12 maddelik iddianamede 18 milyon dolardan daha fazla para aklamakla suçlanıyor.

Manafort'un Washington'da Ukrayna'nın Rusya yanlısı siyasi liderlerinden Yanukoviç'in partisi için milyonlarca dolarlık bir lobi kampanyası yaptığı belirtiliyor. İkilinin offshore hesaplarından 75 milyon dolardan daha fazla para akışı yaşandığı da belirtilirken, bu paranın kaynağı araştırılıyor. Manafort'un yabancı hükümetler için çalışmalarını Amerikan hükümetinden sakladığı da iddialar arasında. Manafort ve Gates, söz konusu bağlantılarını yetkililerden saklamakla da suçlanıyor. (Dış Haberler)