Theresa May 'tacizden koruyucu' kurallar istedi

İngiltere Başbakanı Theresa May, bakanlara yöneltilen taciz suçlamalarıyla ilgili çağrıda bulundu. May çalışanları tacizden korumak için daha sıkı kurallar getirilmesini istedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere'de Uluslararası Ticaret Bakanı Mark Garnier ve eski Sosyal Yardım Bakanı Stephen Crabb, çalışanları tarafından cinsel tacizle suçlandı. İngiltere Başbakanı Theresa May, suçlamaların ardından çalışanları tacizden koruyacak daha sıkı kurallar getirilmesini isetidi

"HİÇ ADİL DEĞİL"

Başbakan May, gündeme gelen taciz suçlamalarıyla ilgili avam kamarası sözcüsü John Bercow'a bir uyarı mektubu yazdı. Uyarıda, milletvekillerinin çalışanlarını tacizden korumak için daha sıkı kurallar getirilmesini istedi.

İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn ve diğer parti liderlerine de gönderilen mektupta May, partilerin ortak bir çaba ile bağlayıcılığı olan bir şikayet prosedürü oluşturması için çağrı yaptı. Mektupta "Bu durumun hoş görülebilecek bir şey olmadığını düşünüyorum. Daha çoğu ilk işinde olan genç çalışanların böyle bir şey yaşaması hiç adil değil" ifadeleri de yer aldı.

NE OLmuştu?

Uluslararası Ticaret Bakanı Garnier'in sekreterine vibratör aldırdığı ve ona "güzel göğüslü" anlamına gelen bir lakapla seslendiği iddia edilirken, eski sosyal yardım bakanı Crabb ise işe giriş başvurusu yapan 19 yaşında bir adaya cinsel içerikli mesajlar atması sebebiyle geçtiğimiz yıl koltuğunu kaybetmişti. May bu çağrıyı bir grup meclis çalışanının aralarında şu anda görev yapmakta olan bakanların da olduğu, hem kadın hem erkek görevini cinsel amaçlarla kötüye kullanan bazı muhafazakar parti bakanlarını içeren bir liste yaymasının ardından yaptı. (DHA)