Mesud Barzani, IKBY Parlamentosu'na mektup gönderdi

IKBY Parlamentosu Başkan Yardımcısı Cafer İbrahim Eminki, Mesud Barzani'nin parlamentoya mektup gönderdiği söyledi. Mektup yarın yapılacak oturumda okunacak. Rudaw ise mektupta başkanlık yetkilerinin, parlamento ve hükümet arasında bölüştürülmesinin yer aldığını iddia etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani'nin, yetkilerini IKBY hükümeti ve parlamentoya bölüştüreceğini öne sürüldü.

Rudaw'ın haberine göre, IKBY Parlamentosu Başkan Yardımcısı Cafer İbrahim Eminki, Mesud Barzani’nin parlamentoya bir mektup gönderdiğini söyledi. Eminki, “Bugün Başkan Barzani, yarınki parlamento oturumunda okunması için bir mektup gönderdi” dedi. Eminki, mektubun parlamento oturumunda okunduktan sonra, üyeler tarafında görüşüleceğini belirtti.

Rudaw muhabiri, “Mektubunda Başkan Barzani’nin, Başkanlık yetkilerinin Kürdistan Parlamentosu ve Kürdistan Bölgesi Hükümeti’ne bölüştürülmesine” yer verdiğini iddia etti. Ancak, mektubun içeriğiyle ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.

Mesud Barzani'nin başkanlık süresi, 1 Kasım'da doluyor. Bu nedenle Barzani'nin mektubu sosyal medyada istifa şeklinde yorumlandı. Ancak istifaya dair resmi bir teyit gelmemişken, Barzani'nin bağımsızlık referandumu konusunda önümüzdeki günlerde alınabilecek kararlarda tek yetkili olmamak için böyle bir adım attığı yorumu da yapıldı.