İkizlerden biri taşıyıcı annenin çıktı!

Bir taşıyıcı anne... İki bebek... Ve beklenmedik bir yasal mücadele... Taşıyıcı annelik yaptığını sandığı bebeklerden biri kendisinin çıktı, velayeti almak için yasal mücadele vermek zorunda kaldı...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin Kaliforniya eyaletinde Çinli bir aile için taşıyıcı annelik yapmayı kabul eden Amerikalı bir kadın, hamile kaldığı ikizlerden birinin kendisinin çıkması sonucu 'filmlere konu olacak' bir süreç yaşadı. Taşıyıcı anne Jessica Allen ve eşi Wardell Jasper, kendi çocuklarının velayetini Çinli Liu ailesinden geri alabilmek için yasal mücadele vermek zorunda kaldı.

Olay şöyle gelişti: Zaten iki çocuk annesi olan 34 yaşındaki Jessica, işini bırakıp çocuklarına daha fazla zaman ayırmayı planlıyordu. Eşi Wardell ile bir ev satın almak da istiyorlardı. Çift, Kaliforniya'da yasal olan taşıyıcı anne programı için Omega Family Global adlı şirkete başvurmaya karar verdi. Nihayetinde de Jessica, Çinli bir aile için taşıyıcı annelik yapmayı kabul etti. Karşılığında 30 bin dolar alacaktı...

Taşıyıcı annelik için enjeksiyonlar başladı; Jessica bu arada kendi eşiyle de birlikte oldu. Çift bu birliktelikte prezervatif kullandıklarını söylerken, altıncı haftada hastaneye gittiklerinde doktorlar Jessica'nın taşıyıcı anne olarak ikiz bebeklere hamile kaldığını tespit etti. Jessica bu hastane ziyaretini, "Bize embriyonun ikiye bölündüğünü ve tek yumurta ikizleri olduğu söylendi" sözleriyle hatırlıyor. Çinli aile ikiz bebek haberiyle daha da sevinirken, Jessica'ya yapacakları ödemeyi de 5 bin dolar artırdı.

Jessica 38 haftanın sonunda, 12 aralık 2016 günü iki erkek bebek dünyaya getirdi. Doğum sırasında Çinli anne de yanındaydı; hatta sezaryen gerekliliği nedeniyle panik olan Çinli anneyi de o sakinleştirdi. Amerikalı kadın bebeklerin kendisine hiç gösterilmeden götürülmesi konusunda aracı şirket Omega'dan şikayeti olsa da, bir aileyi mutlu ettiği için sevinçliydi.

CEP TELEFONUNDAN GELEN MESAJ...

Ancak 10 Ocak günü olayın tüm kahramanlarının hayatını değiştirecek o mesaj geldi. Çinli anne bebeklerin bir fotoğrafını göndermiş ve "Aynı değiller, değil mi? Neden farklı olduklarını hiç düşündün mü?" diye yazmıştı.

Jessica ve Wardell, bebeğe Malachi adını verdi.

'BENZEMİYORLAR DEĞİL Mİ!'

Mesajın gönderildiği tarihte Çinli aile hâlâ Kaliforniya'daydı. Bir DNA testi yapıldı ve şu gerçek ortaya çıktı: Bebeklerden biri Çinli ailenin, diğeri ise Jessica ile eşinin biyolojik çocuğuydu. Zira Jessica 'süperfetasyon' adlı nadir bir durum yaşamış, gebeyken gebe kalmıştı. Ancak bu tespit sorunu çözmek bir yana daha karmaşık hale getirdi.

Çinli aile kendilerinin olmayan bebeği istemiyordu ama 18 bin ila 22 bin dolarlık bir tazminat talep ediyordu. Dahası, Omega şirketi tazminat ödenmezse, yasal ebeveynler Liu ailesi olduğu için bebeği evlatlık vermekle tehdit ediyordu. Şirket de, ikinci bebeğin bakımı için ilaveten 7 bin dolar tazminat da istemişti.

"Oğlumuzu istiyorduk" diyen Jessica ve Wardell karşı dava açtı; 3 bin dolarlık avukatlık masrafı haricinde tek kuruş istemeden bebeklerine kavuştu. Allen, çocuklarının kendilerine  Şubat günü, bir Starbucks'ın otoparkında Omega şirketinin bir çalışanı tarafından verildiğini anlattı. New York Post gazetesinin haberine göre, sonuç olarak Çinli ailenin tazminatını Omega şirketi ödemeyi kabul etti.

'PİŞMAN DEĞİLİM'

Tüm bu yaşadıklarını basınla yeni paylaşan Allen, "Taşıyıcı annelik yapmış olmaktan pişman değilim çünkü bu, kendi oğlumdan da pişman olduğum anlamına gelirdi. Sadece, taşıyıcı anneliği düşünen diğer kadınların benim hikâyemden ders almalarını umuyorum. Bu kâbustan bir iyilik doğabilir" dedi.