Hamaney'den İbadi'ye: ABD'ye güvenmeyin

İran'ın dini lideri Ayetullah Hamaney, Irak Başbakanı Haydar İbadi'yle görüştü. Hamaney İbadi'ye, 'ABD'nin aldatmacalarına karşı tedbirli davranma ve güvenmeme' tavsiyesi verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Irak Başbakanı Haydar İbadi, Tahran'da İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney ile görüştü. Hamaney, İbadi'yi 'ABD'nin komplolarına karşı dikkatli olma' konusunda uyardı.

Ankara ziyaretinin ardından Tahran'a giden İbadi, İranlı yetkililerle Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) bağımsızlık referandumundan sonra Bağdat-Erbil arasında yaşanan gerilimi konuştu. Hamaney, Irak'a desteğini sunarken İbadi'ye 'ABD'nin aldatmacalarına karşı tedbirli davranma ve onlara asla güvenmeme' tavsiyesi verdi. Press TV'de yer alan habere göre Hamaney, "IŞİD'i ABD yarattı ancak Irak hükümeti ve halkı teröristleri yendikten sonra, onlar da bu önemli gelişmeyi destekliyorlarmış gibi yaptı" dedi.

Hamaney, ABD'nin fırsat bulursa Irak'a zarar vermeye tereddüt etmeyeceğini söyledi. Öte yandan ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Irak'ın İran etkisine karşı 'direnmesi' gerektiğini söylemişti. (DIŞ HABERLER)