ABD: Peşmerge-Irak ordusu çatışmasından endişeliyiz

Irak'ta Bağdat ile Erbil arasında yaşanan gerilime dair ABD'den bir 'endişe açıklaması' daha geldi. ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, taraflar arasındaki çatışmadan 'büyük endişe duyduklarını' söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Dışişleri Rex Tillerson, Irak'ta Kürdistan Bölgesel Yönetimi'yle Bağdat arasındaki gerilimden büyük endişe duyduklarını söyledi.

Tillerson, 'ABD'nin, Kürtlerin bağımsızlık referandumu nedeniyle Irak güvenlik güçleri ile Kürt peşmergeler arasında patlak veren çatışmalardan büyük endişe duymaya devam ettiğini' söyledi.

ABD Kürtlerden vazgeçti mi?ABD Kürtlerden vazgeçti mi?

ABD Dışişleri Bakanı, İran'ın Irak'ta artan nüfuzuna da dikkat çekti, Bağdat'ın buna karşı koyması gerektiğini savundu. Tillerson, "Iraklılara, kendi ayakları üzerinde durma kapasitesini gelişmeleri ve bu nüfuza karşı koymaları gerektiğini söylüyoruz" ifadelerini kullandı. ABD Dışişleri Bakanı'nın, Kerkük saldırısına katılan Haşdi Şabi'ye Irak'tan çekilme çağrısı yapması tartışma yaratmıştı. Irak yönetimi, bu çağrıyı 'içişlerine müdahale' olarak gördüğünü açıklamıştı. (Dış Haberler)

Tillerson 'Kerkük', Abadi 'Haşdi Şabi' dedi!Tillerson 'Kerkük', Abadi 'Haşdi Şabi' dedi!

9 soruda Haşdi Şabi9 soruda Haşdi Şabi

'Esad ailesinin sonu geldi!''Esad ailesinin sonu geldi!'