AB: Tahliyelerden memnunuz

Avrupa Birliği, Büyükada davasındaki tahliyeleri 'memnuniyetle karşıladığını' açıkladı. Avrupa Komisyonu Sözcülüğü'nden yapılan açıklamada, iş insanı Osman Kavala'nın gözaltına alınması da eleştirildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avrupa Birliği (AB), Büyükada'da tutuklanan insan hakları savunucularının serbest bırakılmasını da memnuniyetle karşıladıklarını açıkladı. Avrupa Komisyonu Sözcüsü Maja Kocijancic'in açıklamasında, tahliye kararı 'ümit verici bir haber' olarak nitelendirildi.

Kocijancic'in açıklamasında, "Onların davaları ve pek çok gazeteci, akademisyen, insan hakları savunucusu ve diğer sivil toplum aktivisti hakkında yürütülen soruşturma ve davalar devam ederken, Türkiye’de temel hak ve özgürlüklerin desteklenmesi ve hukukun üstünlüğü alanında var olan ciddi meselelerin ele alınması için daha fazla olumlu adıma ihtiyaç bulunmaktadır" ifadeleri yer aldı.

Öte yandan, Kocijancic iş insanı Osman Kavala'nın gözaltına alınmasını 'endişe verici' olarak değerlendirdiklerini de vurguladı. Açıklamada, "İş adamı Osman Kavala’nın gözaltına alınması da masumiyet karinesi ilkesi temelinde ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi uyarınca tutuksuz yargılama uygulanarak, büyük bir hızla çözümlenmesi gereken endişe verici davaların sonuncusu niteliğindedir" denildi. (Kaynak: Sputnik)