Rus sunucuya 'telepatik' taciz saldırısı

Rusya'da bir erkek, 'kendisine telepatik tacizde bulunduğu' gerekçesiyle kadın radyo sunucusunu bıçakladı. Boynundan bıçaklanan Tatyana Felgengauer komada.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya'da program sunan radyo yayıncısı Tatyana Felgengauer, "Bana telepatik cinsel tacizde bulundu" diyen bir erkek tarafından saldırıya uğradı.

BBC Türkçe'nin haberine göre, Rusya'nın ünlü radyo sunucularından Tatyana Felgengauer, kapıdaki güvenlik görevlisini biber gazıyla etkisiz hale getirerek haber merkezine giren bir kişi tarafından boynundan bıçaklandı. 'Felgengauer'in komada olduğu ancak hayati tehlikesinin bulunmadığı' belirtildi.

GEÇEN AY DA BAŞKA BİR SUNUCU SALDIRIYA UĞRADI

Yakalanan saldırgan Boris Grits

Saldırganın 48 yaşındaki Boris Grits adlı bir İsrail vatandaşı olduğu belirlendi ve Grits gözaltına alındı. Moskova polisi zanlının yakalanma anına ilişkin yayınladığı videoda, zanlı Felgengauer'in kendisine "telepatik olarak cinsel tacizde bulunduğunu" söyledi.

Polis, olayın "kişisel nefret"ten kaynaklandığın tahmin ediyor çünkü Felgengauer'in çalıştığı bağımsız Ekho Moskvy radyosu Kremlin'e muhalif çizgisiyle bilinmekte. Geçen ay da aynı radyo istasyonunun başka bir muhabiri Yulia Latynina'nın yüzüne dışkı atılmış ve arabası ateşe verilmişti.