YPG'den ABD'ye Öcalan 'yanıtı'

YPG'nin medya ofisi, Rakka'da IŞİD'in yenilgiye uğratılması ile Abdullah Öcalan'ın ideolojisi arasında ilişki kuran bir video yayınladı. Reuters ajansı, dün yayınlanan videoyu 'ABD'ye verilen açık bir yanıt' diye yorumladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye Demokratik Güçleri çatısı altında savaşan YPG'nin Rakka'nın IŞİD'den kurtarılması sonrası kentte açtığı Abdullah Öcalan posterine ilişkin tartışma sürüyor. Amerikan Büyükelçiliği'nin Türkiye'nin tepkisi sonrası Abdullah Öcalan hakkında yaptığı "Saygı görmeye değer bir şahsiyet değildir" açıklamasının ardından, YPG yeni bir video yayınladı.

Reuters'ın aktardığına göre, Amerikan elçiliğinin açıklamasından bir gün sonra yayınlanan videoda yedi YPG üyesiyle söyleşilere yer veriliyor; YPG'liler 'IŞİD'i Rakka'da Öcalan'ın ideolojiyle yenilgiye uğrattıklarını' söylüyor.

Reuters bu görüntülerin, 'YPG'nin tarafından ABD'den gelen eleştiriye verilen açık bir yanıt' olduğu, 'bu eleştirinin reddedildiği' yorumunu yaptı. (Dış Haberler)

ABD Büyükelçiliği: Öcalan saygı görmeye değer bir şahsiyet değildirABD Büyükelçiliği: Öcalan saygı görmeye değer bir şahsiyet değildir

Pentagon sözcüsü: Rakka'da Öcalan posteri açılmasını kınıyoruzPentagon sözcüsü: Rakka'da Öcalan posteri açılmasını kınıyoruz