Pentagon sözcüsü: Rakka'da Öcalan posteri açılmasını kınıyoruz

Pentagon Sözcüsü Adrien Rankine Galloway, Rakka'da PKK lideri Abdullah Öcalan'ın posterini açılmasını kınadıklarını söyledi. Galloway, "Rakka'nın özgürlüğe kavuşması ile PKK lideri Abdullah Öcalan’ın resminin de bulunduğu poster açılmasını kınıyoruz" şeklinde konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Suriye'deki Rakka kentinin kontrolünü IŞİD'den alan Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) PKK lideri Abdullah Öcalan posteri açmasını hakkında açıklama yaptı.

Pentagon Sözcüsü Adrien Rankine Galloway, "Rakka'nın özgürlüğe kavuşması ile PKK lideri Abdullah Öcalan’ın resminin de bulunduğu poster açılmasını kınıyoruz" dedi. ABD’nin 1997’den bu yana PKK’yi "yabancı terör örgütü" olarak tanıdığını belirten Galloway, "NATO müttefikimiz Türkiye’nin, PKK’ye karşı verdiği mücadeleyi destekliyoruz, bu mücadelede verilen kayıpların farkındayız" diye konuştu.

ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyonun sözcüsü Albay Ryan Dillon da "Koalisyon güçleri olarak ayrıştırıcı simgelerin asılmasını ya da gösterilmesini onaylamıyoruz. Zaman IŞİD’e odaklanma zamanı" ifadelerini kullandı.

YPG'nin yer aldığı SDG, uluslararası koalisyonun da desteği ile, Rakka'yı IŞİD'den aldı. Dün kent merkezinde yapılan açıklamada PKK lideri Abdullah Öcalan'ın posteri asıldı.

Açıklamanın ardından Türkiye, SDG'ye destek veren ABD'ye tepki gösterdi. Başbakan Binali Yıldırım, bugün yaptığı açıklamada, "PKK terörist başının fotoğrafının orada sergileniyor olması, Amerika-Türkiye müttefik ilişkine de en büyük zararı vermektedir. Dolayısıyla bu davranışıyla ABD terörle işbirliği yapmakla kalmıyor, aynı zamanda Suriye'nin geleceğini de tehlikeye atıyor" dedi. (DHA)

Yıldırım: Öcalan posterleri ABD-Türkiye ilişkisine en büyük zararı verdiYıldırım: Öcalan posterleri ABD-Türkiye ilişkisine en büyük zararı verdi