Eski Kerkük Valisi Kerim: Talabani ailesi Kasım Süleymani ile anlaştı

Eski Kerkük Valisi Kerim, Kerkük saldırısından önce Talabani ailesinin İran Devrim Muhafızları Komutanı Süleymani ile anlaşığını öne sürdü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eski Kerkük Valisi ve Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Politbüro üyesi Necmeddin Kerim, Peşmerge'nin Kerkük'ten çatışmadan çekilmesi konusunda Talabani ailesinin İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ile anlaştığını iddia etti.

Kerim, Bloomberg'e verdiği demeçte, Kerkük'e saldırı başlamadan önce Talabani ailesinin kentte Süleymani'nin temsilcisiyle bir araya geldiğini iddia etti. Kerim, şunları söyledi:

"Saldırıdan bir gün önce Talabani'nin büyük oğlu Bafel, yeğeni Lahur ve onun büyük abisi Araz Şeyh Cengi, Kasım Süleymani'nin temsilcisiyle bir araya gelmişti. Temsilci, Talabani ailesine verdiği ultimatomda mevzilerini terk etmedikleri takdirde kendilerine saldıracakları mesajını vermişti."

Necmettin Salaz: Kerkük’ü bırakma kararı Süleymaniye’de alındıNecmettin Salaz: Kerkük’ü bırakma kararı Süleymaniye’de alındı

Bu görüşmeden sonra Talabani ailesinin Irak merkezi hükümetiyle anlaşmaya vardığını öne süren Kerim, "Irak güvenlik güçlerinin Kerkük kent merkezine girmesi halinde Peşmerge'nin savaşmaması üzerinde anlaşmaya vardılar" dedi.

Hakkında yakalama emri çıkarılan Kerim, Kerkük'e yapılan askeri operasyondan sonra evini terk ettiğini dile getirerek, dönmesi halinde hayatının tehlikeye gireceğini söyledi.