KYB'den KYB'ye Kerkük suçlaması: Yoldan çıkan bazı kişiler...

Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin Başkan Yardımcısı ve KYB Genel Sekreter Yardımcısı Kosret Resul, peşmergenin Irak ordusu karşısında 2014 sınırlarına çekilmesi konusunda kendi partisini suçladı: KYB yolundan çıkan bazı kişiler, parti liderliğine başvurmadan şahsi kazançlar uğruna, işgalcilerin sızmasına neden oldu...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi, peşmergenin Irak ordusu karşısında başta Kerkük olmak üzere tartışmalı bölgelerden çekilmesini tartışıyor. Önceki hafta hayatını kaybeden Celal Talabani'nin partisi Kürdistan Yurtseverler Birliği'ne (KYB) bağlı peşmergenin çekildiği iddiasının ardından, iktidardaki Kürdistan Demokrat Partisi'nin (KDP) de çekilmeyi kabul ettiği öne sürülmüştü. Şimdiyse, KYB'nin en üst düzey isimlerinden biri, kendi partisinde 'yoldan çıkanları' suçladı.

Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin Başkan Yardımcısı ve KYB Genel Sekreter Yardımcısı Kosret Resul, yaşananları 'ikinci Enfal' diye niteleyip, bazı KYB’lilerin 'tarihe utanç olarak geçtiğini' belirtti. Resul yazılı açıklamasında, "Ancak yaranın acısının daha da artıran, KYB yolundan çıkan bazı kişilerin, parti liderliğine başvurmadan şahsi kazançlar uğruna, işgalcilerin sızmasına neden olmasıydı. Ve yaptıkları bu çirkin işlerle utanç içinde tarihin kara sayfalarına girdiler" ifadelerini kullandı.

'OLGUNLAŞMAMIŞ KİŞİLER'

KYB Genel Sekreter Yardımcısı, "Ulusal kayıplar açısından zararımız çok büyük. Kerkük ve Tuzhurmatu başta olmak üzere, milletimizin maddi ve manevi kayıplarının sorumluluğu KYB'nin içindeki olgunlaşmamış kişilerin boyunadır" dedi.

'YENİ BİR ENFAL'

Resul, "Kürt milletinin dağlardan başka dostu yok' gerçeğinin bir kez daha ispatlandığını' belirterek, "Kerkük ve tartışmalı bölgelerde, milletimizin, Heşdi Şabi milisleri ve Irak birliklerinin saldırılarının yanı sıra son günlerde yaşanan olaylarla baş başa bırakılması, Tuzhurmatu ve diğer bölgede Kürt vatandaşların katledilmesi, evlerinin yağmalanması, ecdadının topraklarında Kürtlere karşı yeni bir Enfal'in başlangıcıdır" ifadelerini kullandı. (Kaynak: Rudaw)