'Rakka IŞİD'den tamamen temizlendi'

Suriye Demokratik Güçleri'nin Rakka'yı IŞİD'den tamamen temizlediği belirtiliyor. SDG, kentte kritik önem taşıyan Ulusal Hastane'yi bu sabah almıştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) dört aydır devam eden Rakka operasyonunda sona gelindi. IŞİD, 2014'ten bu yana Suriye'deki fiili başkenti olarak kullandığı Rakka'dan tamamen temizlendi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi Rakka'nın tamamen kurtarıldığını duyururken, SDG üyelerinin kent sokaklarında kutlama yaptığı belirtiliyor. SDG'nin, IŞİD'in kentteki son üssü sayılan Rakka Ulusal Hastanesi'nde bu sabah kontrol sağlamasının ardından gözler bir diğer kilit nokta olan Rakka Stadyumu'na çevrilmişti. Reuters'ın bir kaynağı, sabahtan bu yana çatışma yaşanan stadyumun orta noktasında şu an YPG bayrağı dalgalandığını aktardı.

Reuters'a konuşan bir SDG komutanı ise stadyum ve hastanede hiçbir SDG militanının kalmadığını söyledi. SDG'nin stadyumdaki mayın temizleme çalışmaları sürüyor.

Rakka, IŞİD vahşetinin sembolü haline gelmişti. Vilayeti 2014'te alan örgütün, Suriye dışındaki saldırılarını Rakka'dan planladığı belirtiliyordu. SDG'nin 'Fırat'ın Gazabı' adı verilen operasyonu haziran ayında başlamıştı. Rakka operasyonu, IŞİD'in hastanedeki sivilleri canlı kalkan olarak kullanması nedeniyle bir süredir durmuştu. (Dış Haberler)

Rakka'da son taarruzRakka'da son taarruz

Etiketler Suriye Rakka SDG