Öldürülen gazetecinin oğlu: 'Malta bir mafya devleti'

Maltalı gazetecinin oğlu hükümet ve devleti suçladı. Öldürülen gazeteci Panama belgelerini ortaya çıkaran gazetecilerden biri olarak biliniyordu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Malta'nın en etkin gazetecilerinden biri olan ve yolsuzluklarla ilgili yazılarıyla tanınan , aracına konulan bombanın infilak etmesi sonucu yaşamını yitiren Daphne Caruana Galizia'nın oğlu Matthew Caruana Galizia olayla ilgili açıklamalarda bulundu. Matthew Caruana Galizia, polisi ve hükümeti suçladı.

'EN TEMEL ÖZGÜRLÜKLERİNİZİ KULLANIRKEN ÖLDÜRÜLEBİLİRSİNİZ'

BBC'nin haberine göre polisi yetersiz olmakla itham eden  Matthew Caruana Galizia hükümetin de fütursuz olduğunu söyledi. Malta'nın özgürlükçü ve liberal görüntüsünün kandırmaca olduğunu belirten Galizia, "Şükürler olsun ki kimlik kartınızda cinsiyetinizi değiştirebiliyorsunuz ama en temel özgürlüklerinizi kullanırken havaya uçurulabilirsiniz" dedi. Matthew Caruana Galizia, Malta'yı bir mafya devleti olarak nitelendiriyor.

Muscat ve eşinin, Panama Belgeleri skandalına adının karıştığı iddia ediliyor. Panama skandalında  Panamalı hukuk firması Mossack Fonseca’ya ait 11 milyon belgenin ifşa olmasıyla aralarında 12 dünya lideri ile çok sayıda bürokrat ve iş çevrelerinden önemli kişilerin bulunduğu para aklama, ambargoları delme ve vergi kaçırma gibi yasadışı mali faaliyetleri ortaya çıkmıştı.  Muscat ailesi,  Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev'in ailesinden aldığı rüşvetleri gizlemek için deniz aşırı hesaplar kullanmakla suçlanıyordu. Aliyev'in Azerbaycan'ın insan hakları sicilinin düzgün gözükmesi için bazı Avrupa Parlamentosu üyelerine rüşvet dağıttığı ortaya çıkmıştı. Joseph Muscat hakkındaki iddialara rağmen ikinci defa başbakanlığa seçilebilmişti. Galizia, Panama belgelerini ortaya çıkaran ekibin başında yer alıyordu.