Mahkemeden Hakan Atilla'nın itirazına ret

ABD Mahkemesi, Hakan Atilla'nın avukatlarının iddianameye yaptığı itiraz başvurusunu reddetti. İtiraza karşı çıkan savcılar, Atilla ve Rıza Sarraf'ın suçu birlikte işlediklerini savunarak ayrı yargılanmalarının söz konusu olamayacağını söyledi

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de tutuklu bulunan eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın iddianameye itiraz bavurusunu mahkeme karara bağladı. Atilla'nın itirazı geri çevrildi.

Atilla başvurusunda kendisi gibi ABD'de tutuklu bulunan Rıza Sarraf'tan (Reza Zarrab) ayrı yargılanmasını talep etmişti.

SAVCILIK: SUÇU BİRLİKTE İŞLEDİLER, AYRI YARGILANAMAZLAR

Hürriyet'ten Razi Canikligil'in haberine göre savcılık tarafından mahkemeye sunulan 25 sayfalık dilekçede Atilla’nın başvurusunun reddedilmesi istendi. Savcılığın mahkemeye sunduğu yazıda davasının Atilla'nın davasının Rıza Sarraf ile ayrı görülmesinin mümkün olmayacağı, çünkü suçu birlikte işledikleri kaydedilirken “Atilla’nın masumiyet iddiası artık jüriyi ilgilendirir” denildi.

Savcıdan Atilla'ya suçlama: Büyük dolandırıcılığın içinde sofistike bir bankacıSavcıdan Atilla'ya suçlama: Büyük dolandırıcılığın içinde sofistike bir bankacı

Savcılar, Atilla’nın itiraz başvurusu için "Daha önce Zarrab tarafından gündeme getirilen ve mahkeme tarafından reddedilen ABD’nin İran’a uyguladığı ekonomik yaptırımları bilerek ve kasten ihlal eden yabancı aktörleri kovuşturmaya güçsüz olduğu argümanın tekrar harekete geçirilmesi" olarak değerlendirdi.

'YA ABD İLE İŞ YAPACAKSIN YA İRAN'LA'

Atilla’nın 'yaptırım yasalarına karşı geldiği iddiasıyla bir yabancının eyleminin değil sadece ABD’lilerin savcılık tarafından kovuşturulabileceği iddiasının yanlış olduğunu savunan savcılar, “Atilla, yabancı bankaların seçim yapma zorunluluğunu ihlal eden bir plana katılmakla suçlanıyor.  Ya ABD ile iş yapacaksın ya da İran’la” ifadesini kullandı.

Atilla, dosyasının Sarraf'la ayrılmasını istediAtilla, dosyasının Sarraf'la ayrılmasını istedi

Atilla’nın avukatlarının iddianameye itirazlarını savcılığın geri çevirmesine rağmen, avukatlar 23 Ekim pazartesi gecesine kadar mahkemeYE yeni bir savunma verebilecekler. 16 Kasım günü duruşmalar öncesinde son defa toplanacak olan mahkeme 27 Kasım’da başlaması öngörülen duruşma tarihi ve karşılarına çıkabilecek yeni gelişmelere karşı karara varacak.

Atilla'nın avukatları Sarraf'tan şikayetçiAtilla'nın avukatları Sarraf'tan şikayetçi

Etiketler ret Hakan Atilla itaraz