Rakka'da son taarruz

Rakka'da IŞİD'e karşı son taarruz başladı. 275 paralı asker ve 400 sivil bölgeyi terk etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yüzlerce IŞİD militanının aileleri ve canlı kalkan olarak kullandığı sivillerle birlikte Rakka'yı terk etmesinin ardından SDG'nin son taarruzu da başladı. Rakka'yı terk eden konvoya yabancı savaşçıların da dahil olmasına izin verilmedi. SDG sözcüsü Talal Selo içeride 200 ila 300 IŞİD'linin kaldığını açıkladı.

Ele geçirdikleri 2014 yılından beri  Rakka IŞİD'in fiili başkenti olarak biliniyordu. ABD tarafından desteklenen SDG dört aydır Rakka'yı kuşatma altında tutuyordu. SDG tarafından taarruzdan hemen önce yayınlanan bildiride, "Bölgede, yabancılar da dahil, teslim olmayı reddeden son terörist de tasfiye edilene kadar durmayacakları" açıklandı. ABD destekli koalisyon sözcüsü Albay Ryan Dillon verdiği demeçte 'zorlu bir savaş' olacağını söyledi.

'ORTAKLARIMIZLA HER ZAMAN AYNI FİKİRDE OLAMAYIZ'

BBC'nin haberine göre SDG, bazı militanların bölgeyi terk etmesine izin verme sebebini çatışmaların ölçeğini küçültmek olarak açıkladı. Rakka Siviller Konseyi sözcüsü Omar Alluş, 275 paralı askerle birlikte 400 de sivilin bölgeyi terk ettiğini açıkladı. SDG sözcüsü Mustafa Bali, militanların kendi emniyetleri sağlanana kadar canlı kalkan olarak tuttukları sivilleri serbest bırakmaya yanaşmadıklarını söylüyor. Ryan Dillon ise "Ortaklarımızla her zaman aynı fikirde olamayız ama çözüm yöntemlerine saygı duymak zorundayız" dedi.