Peşmerge ve Haşdi Şabi arasında çatışma iddiası

Tuzhurmatu'da peşmerge ve Haşdi Şabi arasında çatışma çıktığı öne sürüldü. Peşmergelerin, Haşdi Şabi milislerinin bulunduğu yerleri havan topu ile bombaladığı iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Irak'ın Selahaddin iline bağlı Tuzhurmatu ilçesinde, peşmergeler ve milis gücü Haşdi Şabi arasında çatışma çıktığı belirtildi.

DHA'nın haberine göre, Tuzhurmatu'da saat 23.00 sıralarında, peşmergeler ve Haşdi Şabi Türkmen Birlikleri arasında çatışma çıktı. Peşmergelerin, Haşdi Şabi birliklerinin bulunduğu bölgelere havan topuyla ateş açtığı ve  Çakla Mahallesi Büyükmezarlık bölgesinde çatışmaların sürdüğü belirtildi.

Tuzhurmatu'da yaşayan Mehdi Sadun Beyatlı isimli bir kişi "Tuzhurmatu, Kerkük'e 70, başkent Bağdat'a ise yaklaşık 200 kilometre uzaklıkta bulunan kentte 200 bin kişi yaşıyor. Daha önce şiddetli çatışmaların yaşandığı Tuzhurmatu, Kerkük'e yapılacak olan herhangi bir askeri hareket açısından çok büyük bir stratejik önem taşıyor. Şu anda Irak Ordusu ve Haşdi Şabi Birlikleri Tuzhurmatu bölgesinde konuşlanmış durumda" dedi.

Bugün, Fransız haber ajansı AFP bir generale dayandırdığı haberinde, Irak ordusunun Kerkük'e harekat başlatıldığını duyurmuştu. Irak ordusu ise haberi yalanlamıştı.

Irak ordusu yalanladı: Kerkük'te operasyon yokIrak ordusu yalanladı: Kerkük'te operasyon yok

Abadi: Kürtlere karşı savaşmayızAbadi: Kürtlere karşı savaşmayız