Haşdi Şabi sözcüsü: Barzani, IŞİD'den tehlikeli

Haşdi Şabi sözcüsü Kerim Nuri, IKBY'nin lideri Mesud Barzani'nin IŞİD'den daha tehlikeli olduğunu söyledi. Nuri, Kürt güçlerini 'işgalci' olarak tanımladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Irak'taki milis güç Haşdi Şabi'nin sözcüsü, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) lideri Mesud Barzani'nin IŞİD'den daha tehlikeli olduğunu söyledi.

Altı bin peşmerge Kerkük'teAltı bin peşmerge Kerkük'te

Askeri hamle planlarının olmadığını söyleyen Haşdi Şabi sözcüsü Kerim Nuri, Irak'ın içinden geldiği için Barzani'nin IŞİD'den daha tehlikeli olduğunu kaydetti. Kürt güçlerini etnik olarak karışık Kerkük bölgesini 'işgal etmekle' ve 'petrol kaynaklarını çalmakla' suçlayan Nuri,  "Irak'ı işgal eden her kimse çıkarılmalıdır. Bu onuda IŞİD ya da başkası arasında fark gözetmiyoruz" dedi ve Bağdat'tan emir beklediklerini ekledi.

Öte yandan bölgede askeri gerilim de tırmanmakta. Bağımsızlık referandumunun ardından Erbil-Bağdat arasındaki gerilimin merkezi haline gelen Kerkük'te her iki taraf da askerlerini konuşlandırdı. (DIŞ HABERLER)

Irak ordusu yalanladı: Kerkük'te operasyon yokIrak ordusu yalanladı: Kerkük'te operasyon yok

IKBY Güvenlik Konseyi: Kerkük ve Musul'a saldırı istihbarat aldıkIKBY Güvenlik Konseyi: Kerkük ve Musul'a saldırı istihbarat aldık

Haşdi Şabi Sözcüsü: Musul ve Kerkük'e saldırı haberi doğru değilHaşdi Şabi Sözcüsü: Musul ve Kerkük'e saldırı haberi doğru değil

Kerkük'te parti binasına bombalı saldırıKerkük'te parti binasına bombalı saldırı