Hasan Ruhani: Hiçbir devlet başkanı uluslararası bir anlaşmayı iptal edemez

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD Başkanı Donald Trump'ı, İran'a hakaret etmek ve yalan söylemekle suçladı. Trump'ın "Nükleer silah anlaşmasını sürdürmeyeceğiz" sözlerini eleştiren Ruhani, "Hiçbir devlet başkanı uluslararası bir anlaşmayı iptal edemez" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, "Nükleer silah anlaşmasını sürdürmeyeceğiz" diyen ABD Başkanı Donald Trump'a tepki gösterdi. Ruhani "Hiçbir devlet başkanı uluslararası bir anlaşmayı iptal edemez" dedi.

Trump'ın açıklamalarını "hakaret ve sahte suçlamalarla dolu" olarak nitelendiren Ruhani, "İranlılar dış baskılara boyun eğmedi ve asla eğmeyecektir " diye konuştu.

ABD'nin yaptırım kararı aldığı İran Devrim Muhafızları Ordusu hakkında da konuşan Ruhani, "Devrim Muhafızları, teröristlere karşı her zaman ülkemizi korudu. Devrim muhafızları bölgedeki mazlum halklara yardım etmeyi sürdürecek" ifadelerini kullandı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da, Trump'ın açıklamasının ardından Ruhani ile görüştü. Macron, görüşmede Fransa ve Avrupalı ortaklarının, anlaşmanın gerekliliklerini yerine getireceğini söyledi. Macron'un, İran'ın uyması gereken şartları da hatırlattığı belirtildi.

İran'ı nükleer silah anlaşmasına uymamakla suçlayan ABD Başkanı Donald Trump, bugün yaptığı açıklamada "Artık bu anlaşmayı sürdürmeyeceğiz ve sürdüremeyiz. Bu anlaşmanın sonucu daha fazla şiddet, terör ve İran nükleer terörü anlamına geliyor. Bu anlaşmadaki eksikleri kapatalım ki bir daha İran rejimi dünyayı nükleer silahlarda tehdit edemesin” dedi. (REUTERS)

Donald Trump: Devrim Muhafızları'na yaptırım uygulayacağızDonald Trump: Devrim Muhafızları'na yaptırım uygulayacağız