Donald Trump: Devrim Muhafızları'na yaptırım uygulayacağız

ABD Başkanı Donald Trump, İran'ın nükleer anlaşmaya uymamak ve "teröre destek vermek"le suçladı. Trump, "İran Devrim Muhafızları'na yönelik bir dizi yaptırım olacak" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Donald Trump, İran'la ilgili açıklama yaptı. İran'ın nükleer anlaşmayı ihlal ettiğini savunan Trump, Devrim Muhafızları Ordusu'na da yaptırım kararı aldıklarını açıkladı.

İran'ın destek verdiği grupların Suudi Arabistan, Kenya gibi ülkelerde ABD temsilciliklerine saldırılar düzenlediğini iddia etti. İran'ın teröre destek vermekle suçlayan Trump, "İran; Taliban, El Kaide, Hizbullah gibi terör örgütlerine destek vermeye devam ediyor" dedi.

İran ve ABD arasındaki anlaşmayı eleştiren Trump, "Denetimler zayıf olursa, İran'ın sadece nükleer silah elde etmesi yavaşlatılabilir. Bu nedenle anlaşma ABD için kabul edilemez. İran rejimi pek çok kez anlaşmayı ihlal etti. İran, uluslararası denetçileri kandırmayı başarmıştır. İran nükleer anlaşmaya uymuyor" diye konuştu.

'BU ANLAŞMAYI SÜRDÜREMEYİZ'

İran Devrim Muhafızları Ordusu'na yaptırım uygulanması kararı aldığını belirten Trump, "İran Devrim Muhafızları'na yönelik bir dizi yaptırım olacak. Devrim Muhafızları, yozlaşmış ve teröre destek veren bir gruptur. İran Devrim Muhafızları'na yaptırım uygulanması talimatını veriyorum. Müttefiklerimizi de bu yaptırımlara uymaya çağırıyorum" ifadelerini kullandı.

İran'la yapılan nükleer anlaşmanın sürdürülebilir olmadığını savunan Trump, "Artık bu anlaşmayı sürdürmeyeceğiz ve sürdüremeyiz. Bu anlaşmanın sonucu daha fazla şiddet, terör ve İran nükleer terörü anlamına geliyor. Bu anlaşmadaki eksikleri kapatalım ki bir daha İran rejimi dünyayı nükleer silahlarda tehdit edemesin" dedi.

İran Devrim Muhafızları Ordusu komutanı Muhammed Ali Caferi, ABD'nin yaptırım uygulayacağı haberlerine tepki göstermişti. Kendilerinin "terör örgütü" olarak görülmelerini "aptallık" olarak nitelendiren Caferi, “ABD’nin bu tür raporları eğer doğru ise, özellikle Orta Doğu'da Devrim Muhafızları ABD ordusunu IŞİD ile aynı görecektir” demişti. (HABER MERKEZİ)

İran Devrim Muhafızları: ABD ordusunu IŞİD ile bir tutarızİran Devrim Muhafızları: ABD ordusunu IŞİD ile bir tutarız