IŞİD'in 'punk' gelini öldürüldü

İngiliz basınının 'beyaz dul' diye andığı eski punk IŞİD'ci Sally Jones'un öldürüldüğü belirtiliyor. Buna göre Jones, haziranda bir hava saldırısında öldürüldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere'de eski punk kimliğiyle tanınan ve bir IŞİD militanıyla evlenmek için bir çocuğunu geride bırakarak Suriye'ye giden Sally Jones'un öldürüldüğü öne sürüldü. İngiliz basınının 'beyaz dul' diye andığı Jones'un, 12 yaşındaki oğluyla birlikte öldürüldüğü belirtiliyor.

The Sun gazetesinin haberine göre, IŞİD militanı Cüneyd Hüseyin ile evlenmek için gittiği Suriye'de örgüte katılan ve propaganda faaliyetleri yürüten Jones, ABD'ye ait İnsansız Hava Aracı (İHA) ile öldürüldü. Haber, İngiliz istihbaratından bir kaynağa dayandırıldı; Jones ile oğlunun haziranda Rakka'dan kaçmaya çalışırken Suriye-Irak sınırında İHA ile öldürüldüğü belirtildi.

Amerikalı yetkililer ise sahadan DNA örneği alınamayacağı için ölüm haberini yüzde yüz teyit edemediklerine ancak Jones'un öldüğüne dair ‘güvenlerinin tam olduğunu' belirtti.

1990’ların başında bir kadın punk grubunun gitaristi olan Jones, kocası Cüneyd Hussain ile birlikte Suriye’ye gitmişti. Rakka’da örgüte militan devşirdiği bilinen ve Pentagon’un ‘ölüm listesinde’ bulunan 49 yaşındaki Jones’un bir arkadaşı, son olarak "İngiltere’ye dönmek istiyor ama artık bir asker eşi olduğu için IŞİD onu engelliyor. Bana, ülkesine dönmek istediğini söyledi” demişti. (Dış Haberler)

Etiketler IŞİD sally jones Punk