Haşdi Şabi Sözcüsü: Musul ve Kerkük'e saldırı haberi doğru değil

Haşdi Şabi Türkmen Birlikleri Askeri Basın Sözcüsü Ali Haşim Hüseyini, Musul ve Kerkük'e saldıracakları iddiasının doğru olmadığını söyledi. Haşdi Şabi Türkmen Birlikleri lideri Yılmaz Neccar ise Kerkük için silah kullanabileceklerini belirtti. Neccar, "Gerekirse kan dökmeye hazırız" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Irak'taki milis gücü Haşdi Şabi'nin Türkmen Sözcüsü Ali Haşim Hüseyini, Kerkük ve Musul'a askeri harekat yapılacağı iddiasının doğru olmadığını söyledi. Hüseyini, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin yalan haberler yayınladığını öne sürdü. Türkmen birliklerinin lideri Yılmaz Neccar ise Kerkük konusunda silah kullanabileceklerini açıkladı. Neccar, "Gerekirse kan dökmeye hazırız" dedi.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Güvenlik Konseyi, Irak ordusunun Kerkük’ün güney ve batısı ile Musul’un kuzeyine harekat düzenleyeceğine dair istihbarat aldıklarını yönünde açıklama yaptı. Twitter üzerinden yapılan açıklamada, "Irak güçleri, Haşdi Şabi ve federal polisin Kerkük'ün güneyi ve batısı ile Musul'un kuzeyine büyük bir saldırıya hazırlandığına dair haberler alıyoruz" denildi.

Haşdi Şabi Türkmen Birlikleri Askeri Basın Sözcüsü Ali Haşim Hüseyini, askeri harekat iddiasının gerçeği yansıtmadığını söyledi. Hüseyini, IKYB'nin bağımsızlık referandumu sonrasında oluşan baskıları oluşmasını azaltmak ve halkı endişeye sevk etmek için bu haberleri yaydıklarını iddia etti.

Haşdi Şabi Türkmen Birlikleri lideri Yılmaz Neccar da Kerkük konusunda açıklama yaptı. Neccar, "Gerekirse kan dökmeye hazırız, asla Kerkük'ün Kürtlerin kontrolüne geçmesi diye bir şey söz konusu değildir. Tüm Türkmenler silahlı olarak bekliyoruz" dedi. (IRAK/DHA)

IKBY Güvenlik Konseyi: Kerkük ve Musul'a saldırı istihbarat aldıkIKBY Güvenlik Konseyi: Kerkük ve Musul'a saldırı istihbarat aldık

Irak Genelkurmay Başkanı: Kerkük için emir verilirse her türlü adımı atmaya hazırızIrak Genelkurmay Başkanı: Kerkük için emir verilirse her türlü adımı atmaya hazırız