ABD: Vize kararını büyükelçilik tek başına almadı

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Türkiye'den yapılan vize başvurularının askıya alınması kararının tek başına Büyükelçi Jonh Bass'a ait olmadığını söyledi. Nauert, "Bu karar Dışişleri, Beyaz Saray ve Ulusal Güvenlik Ajansı koordinasyonunda alındı" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Türkiye yaşanan diplomatik gerilim ve vize başvurularının askıya alınması hakkında açıklama yaptı.

Hürriyet gazetesinden Cansu Çamlıbel'in haberine göre, Heather Nauert "Diplomatik misyon çalışanımızın tutuklanmasından dolayı hayal kırıklığına uğradık. Bu karar elçimizin tek başına aldığı bir karar değildir. Bizim büyükelçilerimiz tek başlarına iş yapmaz. Bu karar Dışişleri, Beyaz Saray ve Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA) koordinasyonunda alındı" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Sırbistan'da yaptığı açıklamada, "Ankara’daki bir büyükelçinin kalkıp da böyle bir karar alması sonra da ben 'bunu devletim adına aldım' demesi düşündürücüdür. Eğer durum böyleyse ABD’deki üst düzey yönetimlerle bizim konuşacak bir şeyimiz yok. Öyle değil de büyükelçi bunu kendi kafasına göre aldıysa ABD üst yönetiminin o büyükelçiyi orada tutmaması gerekir" demişti.

'İYİ BİR BAŞLANGIÇ İÇİN AVUKAT GÖRÜŞMESİNE İZİN VERİLMELİ'

ABD'nin Türkiye Büyükelçisi John Bass hakkında da konuşan Nauert, "John Bass'in Türkiye'de görev yapmasından gurur duyduk, kendisi başarılı bir diplomattır. Bass'in arkasındayız. Hem Dışişleri Bakanlığı olarak biz hem de Beyaz Saray" şeklinde konuştu.

"ABD'nin vize hizmetlerini vermeye yeniden başlaması için koşulu ne?" sorusuna Nauert, "İyi bir başlangıç, tutuklu iki personelimizin avukatlarıyla görüşmesine izin vermek olur" diye cevap verdi.

ABD vatandaşları, Atatürk Havalimanı'ndan geri çevrildiABD vatandaşları, Atatürk Havalimanı'ndan geri çevrildi

Pentagon: Vize krizi operasyonlarımızı ve askerlerimizi etkilemediPentagon: Vize krizi operasyonlarımızı ve askerlerimizi etkilemedi

Vize krizinin merkezindeki isim Metin Topuz narkotik operasyonunda!Vize krizinin merkezindeki isim Metin Topuz narkotik operasyonunda!