Maduro'nun Ankara mesaisi

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun TBMM ziyaretine daha önce Che hakkındaki 'eşkiya, katil kişilik' ifadeleriyle gündeme gelen Meclis Başkanı İsmail Kahraman eşlik etti. Maduro, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Beştepe'de görüştü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diplomatik temaslarda bulunmak üzere Ankara'ya gelen Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, TBMM'yi ziyaret etti, Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın koltuğuna oturdu. Kahraman, daha önce Arjantinli devrimci Ernesto 'Che' Guevara hakkında yaptığı 'eşkiya' yorumuyla gündeme gelmişti.

Dün gece Türkiye'ye gelen Maduro, darbe girişiminde bombalanan TBMM'nin Şeref Holü'ne çiçek bıraktı. Meclis ziyaretinde Bolivarcı sosyalist lidere Kahraman eşlik etti. Kahraman daha önce Venezuela'daki Bolivarcı yönetim tarafından da benimsenen 'Che' hakkında "Devlis var. Yani Liseli Devrimciler. Che Guevara'nın gömleklerini giymişler. Che 39 yaşında öldürülen, bizzat kendisinin infazlar yaptığı bir katil kişilik. Bir gerilla. Bolivya'da, Küba'da, Güney Amerika'da faaliyette bulunan bir eşkıya benim liseli gencimin yakasında, göğsünde olamaz" demişti.

Venezuela lideri Maduro Türkiye'deVenezuela lideri Maduro Türkiye'de

Maduro, Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi. (DIŞ HABERLER)