Kürtaj baskısı yapan kürtaj karşıtı vekil istifa etti!

ABD'de siyasi kariyerini kürtaj karşıtlığı üzerine kuran bir vekil, evlilik dışı ilişki yaşadığı sevgilisine kürtaj olmasını önerdiği ortaya çıkınca istifa etmek zorunda kaldı. Temsilciler Meclisi'nin Cumhuriyetçi üyelerinden Tim Murphy görevini 21 Ekim'de bırakıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD, kürtaj karşıtlığıyla tanınan Temsilciler Meclisi üyesi Tim Murphy'nin sevgilisine kürtaj olmasını önermesini ve esasında kürtaja karşı olmadığını söylemesini konuşuyor. Cumhuriyetçi Parti'nin Pennsylvania vekillerinden Murphy önce bir sonraki ara dönem seçimlerde aday olmayacağını açıklasa da, baskılar sonucunda istifa etmek zorunda kaldı. Murphy, Temsilciler Meclisi üyeliğini 21 Ekim'de bırakıyor.

Amerikalı siyasetçinin kariyerini bitiren skandal, adı açıklanmayan sevgilisinin boşanma davasında ortaya çıktı. Davada kanıt olarak sunulan belgelere göre, sevgilisi Murphy'e 25 Ocak'ta şu mesajı atmıştı: "Kürtaj karşıtı duruşunu her yerde ilan ederken benden geçen hafta doğmamış çocuğumuzun hayatına son vermekte bir sorun görmedin."

'KONUŞMALARIMI BEN YAZMADIM!'

Murphy ise yanıtında, kürtaj karşıtı olmadığını, konuşmalarının hepsini ekibinin yazdığını söylüyordu. Amerikalı vekil, "Ne dediğini anlıyorum. O konuşmaları hiçbir zaman ben yazmadım. Ekibim yazıyor. Ben de okuyor ve irkiliyorum. Artık bunları yazmamalarını istedim" diyordu.

DAHA BU HAFTA YASAYI DESTEKLEDİ

Bugüne dek birçok kürtaj karşıtı yasa tasarısı için çalışan, muhafazakâr lobi gruplarından övgüler alan ve daha bu hafta bir komitede 20 haftadan sonra kürtajın yasaklanması lehine oy veren Murphy, bu sözlerinin ortaya çıkması sonrasında istifa etti. Temsilciler Meclisi Sözcüsü Paul Ryan, Murphy'nin, 20032ten bu yana sürdürdüğü görevini kendi isteğiyle 21 Ekim'de görevini bırakacağını duyurdu. (Dış Haberler)

Etiketler ABD kürtaj Tim Murphy