Trump kasırga mağdurlarının kafasına kağıt havlu attı!

ABD, Başkan Donald Trump'ın Puerto Rico'da kasırga mağdurlarına kağıt havlu dağıtışını konuşuyor. Trump'ın kağıt havluları selzedelere basketbol topu gibi fırlattığı görüntüler tepki çekti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Donald Trump'ın Puerto Rico'da bir şapele sığınan kasırga ve sel mağdurlarına basketbol topu atar gibi kağıt havlu dağıtması tepki çekti. Amerikan basını ve sosyal medya, Trump'ın kasırga sonrası valisiyle polemiğe girdiği ve tam iki hafta sonra ziyaret ettiği bölgedeki tavrını "Başkan, kasırga mağdurlarıyla dalga geçiyor" diye yorumladı.

'BİR NARSİSTİN GÜÇ GÖSTERİSİ'

Trump, 34 kişinin hayatını kaybettiği ve 95 milyar dolara varan bir hasardan söz edilen Puerto Rico'ya ilişkin açıklamalarından dolayı tepki çekmişti. ABD Başkanı, kendisinden yardım isteyen ve federal hükümeti eleştiren bölge valisi Carmen Yulin Cruz'a Twitter üzerinden 'kötü bir lider' demiş, 'kendileri için her şeyi başkalarının yapmasını istediğini' savunmuştu.

ABD Başkanı'nın bu gerilimin üzerinden ancak iki hafta sonra gittiği Puerto Rico'da kasırga mağdurlarına 'eğlenerek' kağıt havlu dağıtması tepki çekti. CNN International internet sitesindeki haberinde 'Bir narsistin güç gösterisi' başlığını kullanırken, The Atlantic de "Trump'ın Puerto Rico ziyareti siyasi bir facia" başlığını kullandı.

Sosyal medyadaki bazı tepkiler ise şöyle:

"Kimsenin 'Bırakın pasta yesinler'in ötesine geçebileceğini sanmazdım. Sonra birisi Trump'a bir yığın kağıt havlu verdi.."

"Trump bile Puerto Rico halkının sel suyunu kağıt havluyla temizleyebileceğini sanacak kadar aptal olamaz. Ya da acaba öyle mi?"

"Trump'ın afetzedelere bir spor etkinliğindeymiş gibi kağıt havlu atması rahatsız edici ve utanç verici."

"Puerto Ricolular 'elektriğimiz ve yemeğimiz yok' diyor, Trump onlara kağıt havlu atıyor."

"Trump acı çeken kişilere kağıt havlu atarak yardım ediyor." (Dış Haberler)