ABD Dışişleri Bakanı Tillerson istifa iddiasını yalanladı

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, istifa edeceği yönündeki haberin gerçek olmadığını söyledi. ABD Başkanı Donald Trump da, haberi yapan NBC televizyonunun özür dilemesini istedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstifa edeceği iddia edilen ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, basın toplantısı düzenledi. Tillerson, istifa etmeyi düşünmediğini söyledi.

NBC televizyonunun bu sabah yayınladığı bir haberde Tillerson'un ABD Başkan Trump'a "moron" dediği ve istifa edeceği iddia edildi. Basın toplantısı düzenleyen Tillerson, iddiayı yalandı. Trump'a bağlığının güçlü olduğunu belirten Tillerson, "Görevi bırakmayı hiç düşünmedim" dedi.

Tillerson, Trump'a "moron" dediği iddiasıyla ilgili soruya, "Böyle saçmalıklarla uğraşamayacağım. Benim geldiğim yerde bu tip saçmalıklarla uğraşmayız" şeklinde cevap verdi.

Trump'ın yardımcısı Mike Pence de haberi yalanladı. Twitter hesabından açıklama yapan Donad Trump, NBC televizyonunun özür dilemesini istedi. Trump, "NBC'nin hikayesi Tillerson ve Pence tarafından yalanlandı. Bu yalan haber. Amerika'dan özür dilemeliler" ifadelerini kullandı. (REUTERS)