Çin'den Kore krizinde diyalog çağrısı

Çin, Donald Trump'ın Kuzey Kore uyarılarına cevap verdi. Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, "sorun diyalogla çözülmeli" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Lu Kang Kuzey Kore'nin nükleer krizinin diyalogla çözülmesi gerektiğini söyledi. Lu Kang dün yaptığı bilgilendirme toplantısında da iki ülkenin "savaş sözcükleriyle" krizi tırmandırmamalarını ve erginliği çözmek için masaya oturmalarını talep etmişti.

TILLERSON ÇİN'E GİDİYOR

ABD devlet başkanı Donald Trum ABD'yi ziyaret eden İspanya Başbakanı Mariano Rajoy ile Beyaz Saray'da ortak basın toplantısında, "Kuzey Kore Dışişleri Bakanı sizin kendilerine savaş ilan ettiğinizi söyledi. Uluslararası hava sahasında uçan Amerikan uçaklarını vurmakla ya da hedef almakla tehdit etti, tepkiniz nedir?" sorusuna verdiği yanıtta, "İkinci seçenek için ama tercih edilmeyen seçenek için tamamıyla hazırlıklıyız. Bu seçeneği uygularsak, size şunu söyleyebilirim ki Kuzey Kore için çok yıkıcı olur. Bunun adı askeri seçenektir mecbur kalırsak uygularız. Bu da Kuzey Kore için yıkıcı olur" demişti. ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson 28 ve 30 Eylül tarihleri arasında Çin'le ticaret ve Kuzey Kore gündemleriyle Çin'e gidecek. Kasım ayında da Trump'ın Çin'e gidiyor.  (Dış Haberler)