Rusya Fırat'ın doğusuna köprü kurdu!

Rusya, Suriye'nin Deyrül Zor vilayetinde Suriye askerlerinin Fırat'ın doğusuna geçebilmesi için bir köprü inşa edildiğini açıkladı. Söz konusu bölgede, Suriye ordusu ile Suriye Demokratik Güçleri'nin karşı karşıya kalma riski bulunuyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye'de savaşın son günlerde odaklandığı Deyrül Zor bölgesinde, Rusya ve Suriye ordusu kritik adımlar atıyor. Rusya dün Fırat'ın doğusuna, ABD destekli Suriye Demoktatik Güçleri'nin (SDG) de operasyon yürüttüğü bölgeye geçebilmek için bir köprü inşa edildiğini açıkladı. Bugün de, bölgedeki IŞİD hedeflerinin cruise füzeleriyle vurulduğu haberi geldi.

GÜNDE 8 BİN ARAÇ GEÇEBİLECEK

Fırat üzerinde iki günde inşa edilen köprünün 210 metre uzunluğunda olduğu ve tank ile zırhlı araçlar dahil, günde 8 bin aracın geçmesini sağlayacağı belirtildi. Köprü sayesinde Deyrül Zor'daki yaralıların ve sivillerin de tahliye edilmesi planlanıyor.

SDG 'GEÇMEYİN' DEMİŞTİ

Suriye ordusunun üç yıllık IŞİD kuşatmasını Fırat'ın batısından kırması üzerine doğalgaz zengini bölgenin doğusunda ikinci bir operasyon başlatan SDG, geçen hafta Suriye ordusundan doğuya geçmemesini istemişti. Ancak bir grup Suriye askerinin nehri geçtiği belirtilmişti. Şimdi yeni köprünün inşaatıyla, Suriye ordusundan çok sayıda askerin Fırat'ın doğusuna çıkarma yapması ve SDG ile gerilimin tırmanması bekleniyor.

'CRUISE FÜZELERİ SDG'NİN UZAĞINA DÜŞTÜ'

Öte yandan, Rusya bugün de bölgedeki IŞİD hedeflerinin cruise füzeleriyle vurulduğunu açıkladı. Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, füzelerin bölgedeki Amerikan Özel Kuvvetleri ile SDG güçlerinin uzağına düştüğü belirtildi. (Dış Haberler)