Karar: Hapsedilemeyecek kadar zeki!

Sevgilisini bıçaklayan üniversite öğrencisi kadının cezası, zeki olduğu gerekçesiyle ertelendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere'de Oxford Üniversitesi öğrencisi olan Lavinia Woodward, arkadaşlık uygulaması üzerinden tanıştığı erkek arkadaşını bacağından bıçaklayarak yaralamıştı. Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Woodward hakkında nihai karar verildi. 24 yaşındaki üniversite öğrencisi 'hapse girmek için çok zeki' bulunarak cezası ertelendi.

Lavinia Woodward, mobil arkadaşlık uygulaması olan Tinder'da tanışarak sevgili olduğu erkek arkadaşını kavga sırasında ekmek bıçağı ile bacağından bıçaklamak suretiyle yaralamıştı. Oxford Üniversitesi'nde okuyan tıp öğrencisinin 5 ay önce yargılanmasına başlanmış bir ay sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Oxford Kraliyet Mahkemesinde görülen davada hakim nihai kararını açıkladı. Cerrah olmak istediğini söylediği genç kızın 18 aylık hapis cezasını 'akademik geleceği parlak olduğu için' erteleyen hakim, Lavinia'nın "böyle bir döneminde hayatla bağlarının kopmaması gerektiğini" de gerekçeye ekledi.

UYUŞTURUCU ETKİSİNDEYDİ

Hakimin kararını duyduktan sonra göz yaşlarına boğularak "Teşekkür ederim" diye haykıran genç kız, duruşma salonundan çıkarken objektiflere gülen yüzüyle yansıdı. Hakim ayrıca, saldırıyı gerçekleştirirken uyuşturucu etkisi altında olan Lavinia Woodward'ın İtalya'nın Milano kentinde yaşayan annesiyle, uyuşturucudan uzak bir ortamda kalmasını kararlaştırdı. Woordward'ın avukatı da genç kızı "zor bir dönemden geçtiği ve erkek arkadaşı tarafından istismara uğradığı" gerekçesiyle savunmuştu.