Batı Şeria'da 3 yerleşimci öldürüldü

Batı Şeria'da işgal edilen topraklarda İsrail yerleşimcilere yönelik saldırı düzenlendi. Olayda 3 İsrailli ölürken saldırıyı düzenlediği belirtilen Filistinli de öldürüldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Filistin'in Batı Şeria bölgesinde gerçekleştirilen silahlı saldırıda 3 İsrailli yerleşimcinin öldürüldüğü, polisin de 37 yaşında olduğu belirtilen Filistinli saldırganı öldürdüğü duyuruldu. Saldırıyı henüz üstlenen olmadı ama hem HAMAS hem de İslami Cihad eyleme yönelik 'memnuniyetlerini' belirttiler.

Saldırganın Yahudi yerleşimlerinde çalışma izni olduğu ifade edildi. Filistin topraklarındaki İsrailli yerleşimcilere yönelik saldırılarda son aylarda düşüş yaşanmış, HAMAS, uzlaşı hükümetinin işini görebilmesi için seçimlere gideceğini açıklamıştı.

HAMAS uzlaşıyor, seçimler yakındaHAMAS uzlaşıyor, seçimler yakında

EN AZ 50 YERLEŞİMCİ SALDIRIYA UĞRADI

2015 yılından beri İsrail tarafından işgal topraklarda en az 50 Yahudi yerleşimciye yönelik saldırı yaşandı. 300'e yakın Filistinli ise saldırılardan sorumlu oldukları gerekçesiyle İsrail ordusu tarafından öldürüldü. Bölgede yerleşimcilerin Filistinlilere ait zeytin ağaçlarını yaktığı saldırılar da yaşanıyor.   (Dış Haberler)