SDG: Rusya mevzilerimizi vurdu

Suriye Demokratik Güçleri, Rusya'nın Deyrül Zor'daki mevzilerini hedef aldığını duyurdu. Rusya iddiayı yalanladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD destekli Suriye Demokratik Güçleri (SDG), ülkenin doğusundaki Deyrül Zor'da bulunan mevzilerinin Rusya tarafından hedef alındığını duyurdu. Buna göre, Rus savaş uçakları SDG'nin cumartesi günü ele geçirdiği Conoco doğalgaz sahasının yakınlarındaki mevzilerini vurdu. SDG Sözcüsü Mustafa Bali, saldırının hem karadan hem havadan düzenlendiğini ve bazı SDG üyelerinin yaralandığını söyledi.

RUSYA'DAN YALANLAMA

Rusya Savunma Bakanlığı ise iddiaları yalanladı. RIA ajansına konuşan Generaş Igor Konaşenkov, Rus hava kuvvetlerinin böyle bir saldırı düzenlemediğini söyledi. Konaşenkov, Rus ordusunun hava saldırılarında dikkatli davrandığını belirtti.

SDG Deyrül Zor'da sivil konsey ilan ettiSDG Deyrül Zor'da sivil konsey ilan etti

Deyrül Zor'da SDG Conoco'yu IŞİD'den aldıDeyrül Zor'da SDG Conoco'yu IŞİD'den aldı

NE OLMUŞTU?

Suriye’de ABD destekli Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ile Rusya’nın desteklediği Suriye ordusu, ülkenin doğusundaki Deyrül Zor vilayetinde çatışma riskiyle karşı karşıya. Suriye ordusunun Irak sınırındaki Deyrül Zor’da üç yıldır devam eden IŞİD kuşatmasını iki hafta önce kırmasından sonra, kuzeydeki Rakka’da IŞİD’le savaşan SDG bu bölgeye de birlik kaydırmıştı.

Fırat Nehri iki taraf arasında doğal bir sınır oluşturuyor. Ancak SDG'nin Suriye'de ilk kez önemli bir doğalgaz sahasını ele geçirmesi sonrası gerilimin tırmanması bekleniyor. (Dış Haberler)