Barzani'den BM'ye: Kürdistan kararını yarın verecek

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nde bağımsızlık referandumu için geri sayım başladı. IKBY Başkanı Mesud Barzani, Birleşmiş Milletler'in Irak temsilcisine, "Halkımız kararını verdi ve kararından dönmeyecek. 25 Eylül’de (yarın) referendum yapılacak" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, yarın düzenlenecek bağımsızlık referandumu öncesinde BM Genel Sekreteri'nin Irak Özel Temsilcisi Jan Kubis’le biraraya geldi. Barzani, "Halkımız kararını verdi ve kararından dönmeyecek. 25 Eylül’de (yarın) referendum yapılacak" dedi.

'ULUSLRARASI TOPLUM EVRENSEL İLKELERE GÖRE TAVIR SERGİLEMEDİ'

Rudaw sitesinin aktardığına göre, Barzani, bugün Erbil'in Pirmam ilçesindeki Başkanlık Konutu'nda Kubis’i kabul etti. IKBY başkanlık ofisinden yapılan açıklamaya göre, Kubis Barzani’nin referendum, son gelişmeler ve referandumdan sonraki süreçle ilgili düşüncelerini öğrenmek istedi.

Barzani ise BM ve uluslararası toplumun referandumla ilgili tavrını eleştirerek, "Evrensel ilkelere göre tutum sergilemediler. BM’nin temel prensibi olan halkların kendi kaderini tayin etme hakkına riayet etmeden, Kürt halkının kendi kaderini belirleme kararına karşı tavır alındı” dedi.

BASIN TOPLANTISI BEKLENİYOR

Barzani'nin birazdan Erbil'de referandum öncesi son basın toplantısını düzenlemesi bekleniyor.