Uber taksi Londra'da yasaklandı

Londra Belediyesi, taksi hizmeti veren Uber'in işletme ruhsatını yenilemeyeceğini açıkladı. Karardan memnun olan taraf Londra Taksiciler Birliği oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İnternet üzerinden taksi hizmeti veren Uber'in işletme ruhsatının yenilenmeyeceği açıklandı. Süresi 30 Eylül'de dolan Uber'in ruhsatı Londra Belediyesi tarafından tekrarlanmayacak.

Londra Belediyesinin ulaşım birimi tarafından (TFL) yapılan açıklamada, şirketin özel taşıma ruhsatı için gereken şartları taşımadığı belirtildi. TFL, "Uber'in yaklaşımı ve iş yapma usülleri, kurumsal sorumluluktan uzak. Bu durumun kamunun emniyet ve güvenliği için sonuçları olabilir" dedi.

KARAR TEMYİZE GİDECEK

Amerika Birleşik Devleti çıkışlı uluslararası ulaşım şebekesi şirketi Uber ise kararı temyize götüreceğini duyuran bir açıklama yaptı. Şirketin açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "TFL ve Londra Belediye Başkanı, tüketicilerin tercihini sınırlamak isteyen bir avuç insanın baskılarına boyun eğdi. Bu karar, Londra'nın açık bir kentten olmaktan çok uzak olduğunu ve yenilikçi şirketlere kapılarının kapalı olduğunu gösterdi."

Londra'da, bir süredir hizmet verdiği tüm ülkelerde taksicilerin protestolarına hedef olan Uber'in yasaklanabileceğine dair beklentiler artmıştı. Uber'in yasaklanmasını isteyenler, şirketin araçlarının trafik sıkışıklığına neden olduğunu öne sürüyor, Uber'in sürücülerine yönelik sıkı kurallar getirmediği savunuyordu. Yaklaşık 8.5 milyon nüfuslu Londra'da Uber'i 3.5 milyon kişinin kullandığı tahmin ediliyor. Ayrıca kentte Uber 40 bin araçla hizmet veriyor. Belediyenin kararını memnuniyetle karşılayan taraf ise Londra Taksiciler Birliği oldu. Birlik, "Uber'in mahkemelerde gayri meşru bir savunma yapmasını bekliyoruz. Mahkemeleri, kararı onamaya çağırıyoruz. Bu ahlaksız şirketin Londra yollarında yeri yok" şeklinde açıklama yaptı. (BBC Türkçe)

Etiketler İngiltere taksi uber