Ünlü Fransız şef: Michelin yıldızlarımı geri alın!

Üç Michelin yıldızlı Fransız şef Sébastien Bras, 'büyüleyici' diye adlandırılan restoranındaki Michelin yıldızlarının geri alınmasını istedi. Bras, kendisini özgür hissetmediğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa'nın en ünlü şeflerinden Sébastien Bras 'isyan' etti. Bras, Fransa'nın 'gastronomi İncil'i olarak bilinen Michelin restoranlar rehberinden bulunmaktan ve sahip olduğu üç Michelin yıldızı yüzünden ağır baskı altında olduğunu söyledi. Ünlü şef, yıldızların geri alınmasını istedi.

Güney Fransa'daki Laguiole kentinde bulunan restoranı yaklaşık 20 yıldır Michelin tarafından tavsiye edilen Bras, kararını Facebook sayfasından duyurdu. Bras, restoranına ilki 1999 yılında verilen üç Michelin yıldızı nedeniyle çok büyük bir baskı altında hissettiğini, işini daha özgür bir biçimde yapmak istediğini söyledi.

'HER TABAK İNCELENİYOR'

Bras, Fransız haber ajansı AFP'ye demecinde de, "Yılda iki ya da üç defa denetime tutuluyorsunuz. Bunun ne zaman olacağını bilmenize imkân yok. Bu, mutfaktan her gün çıkan 500 tabağın notlandırılabileceği anlamına geliyor. Belki daha az ünlü olacağım ama bunu kabul ediyorum" dedi.

Michelin'den yapılan açıklamadaysa, Fransız bir şefin ilk kez restoranını kapatma veya iş modelinde bir değişiklik kaynaklı olmayan sebeplerle rehberden çıkmak istediği belirtildi. Açıklamada şefin kararına saygı duyulduğu belirtilse de, restoranın rehberden ancak inceleme sonrasında çıkarılabileceği belirtildi. (Dış Haberler)