Rusya'dan ABD'ye Suriye suçlaması: Casusları yaptı

Rusya, Suriye'nin Hama vilayetinde cihat yanlısı grupların başlattığı saldırıdan ABD'yi sorumlu tuttu: Amaç, Suriye hükümetinin Deyrül Zor'da ilerlemesini durdurmak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya'yla ABD arasındaki Suriye gerilimi bir kez daha tırmanıyor. Rusya Amerikan istihbaratını, Suriye ordusunun ülkenin doğusundaki Deyrül Zor'da ilerlemesini engellemek için batıdaki Hama'da cihat yanlısı grupları örgütlemekle suçladı.

Türkiye sınırındaki İdlib vilayetinin güneyinde El Nusra'nın başını çektiği cihat yanlısı gruplar, salı sabahı batıdaki Hama vilayetinde Suriye ordusunun kontrolündeki bölgelere saldırmıştı. Rus Albay Sergei Rudskoi, bu saldırının arkasında Amerikan casuslarının bulunduğunu savundu.

'29 RUS ÖZEL OPERASYONLA KURTARILDI'

Rudskoi, "Elimizdeki bilgilere göre, hükümet güçlerinin Deyrül Zor'un doğusuna doğru başarılı biçimde gerçekleştirdiği ilerlemeyi durdurmak amacıyla bu saldırıyı Amerikan istihbarat servisleri başlattı" dedi. Rusya Savunma Bakanlığı dün gece, Hama'daki saldırı sırasında 29 Rus askeri polisinin cihat yanlısı militanlar tarafından kuşatıldığını, Moskova'nın polisleri hava destekli özel bir operasyonla kurtardığını açıklamıştı.

El Nusra Suriye ordusuna Hama'da saldırdıEl Nusra Suriye ordusuna Hama'da saldırdı

Rusya'dan ABD'ye: SDG'yi derhal vururuz!Rusya'dan ABD'ye: SDG'yi derhal vururuz!

DEYRÜL ZOR'DA NE OLUYOR?

Suriye ordusunun Irak sınırındaki Deyrül Zor bölgesinde üç yıldır devam eden IŞİD kuşatmasını iki hafta önce kırmasından sonra, kuzeydeki Rakka'da IŞİD'le davaşan SDG bu bölgeye de birlik kaydırmıştı. SDG Rus ve Suriye askerlerinin Fırat'ın doğusuna geçmesine izin vermeyeceklerini öne sürmüşken, Moskova ve Şam buna karşı çıkmıştı. Suriye ordusu pazartesi günü Fırat'ın doğusuna geçmişti. Esad yönetiminin Fırat'ın batısında 100 kilometrelik bir hat üzerinde kontrol sağladığı ve Rakka vilayet sınırına geldiği belirtiliyor. (Dış Haberler)