Barzani’den Macron’un 'referandumu erteleyin' talebine ret

Mesud Barzani'nin telefonla görüştüğü Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un "Bağımsızlık referandumunu erteleyin" talebini reddettiği açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa Cumhurbaşkanı Emannuel Macron ile telefonda görüşen Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani, Macron’un referandumu erteleme talebini reddetti.

Rudaw'ın haberine göre IKBY Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Emannuel Macron’un Mesud Barzani ile telefonla görüştüğü belirtildi.

Görüşmede, Macron’un, IŞİD’le savaşta Kürdistan’ın verdiği mücedeleyi takdire şayan bulduğunu ve Kürdistan Bölgesi’nin savaştan dolayı çok sayıda göçzedeye kapılarını açmasından dolayı Başkan Barzani’ye teşekkürlerini sunduğu kaydedildi.

Emannuel Macron, Başkan Barzani’ye ülkesinin Irak’ın toprak bütünlüğünü desteklediğini belirterek, “Kürdistan halkının haklarının Irak Anayasası çerçevesinde” savunulmasından yana olduğunu ifade etti.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un ayrıca, Başkan Barzani’den referandumu erteleme talebinde bulunduğu kaydedildi.

Açıklamda görüşlerine yer verilen Başkan Barzani ise, Fransa hükümeti ve halkının Kürdistan’a verdiği sürekli destekten dolayı Fransa Cumhurbaşkanı’na teşekkür ederek, “Referandumun belirlenen zamanda yapılacağını ve diyalog kapısının açık olduğunu ayrıca referandum sonrasında da Bağdat ile görüşmelerin süreceğini” belirtti.