Venezuela ve İran'dan Trump'a yanıt geldi!

Venezuela ve İran, ABD Başkanı Donald Trump'ın sözlerine yanıt verdi. İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, Trump'ı 'bilgisiz' olarak değerlendirirken Venezuela Dvlet Başkanı Nicolas Maduro 'Yeni Hitler' benzetmesinde bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Donald Trump'ın Birleşmiş Milletler'de Venezuela ve İran'a yönelik yaptığı açıklamalara yanıt geldi. İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, Trump'ın sözlerini 'utanmaz ve cahilce' olarak nitelendirirken, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, 'uluslararası politikanın yeni Hitler'i' yorumu yaptı.

Trump: Kuzey Kore'yi tamamen yok ederizTrump: Kuzey Kore'yi tamamen yok ederiz

'BİLGİSİZLİĞİNİ GÖSTERİYOR'

Trump'ın tartışma yaratan BM konuşmasında hedef aldığı İran ve Venezuela tepkilerini belirtti. İran hakkındaki “İran, Hizbullah ve diğer terör rejimlerini destekliyor. İsrail ve diğer komşularını tehdit ediyor... Tüm dünya, İran’a karşı bir araya gelmeli” sözlerini Zarif değerlendirdi: "Trump'ın İran'ın terörle olan savaşını görmeden yaptığı utanmaz ve cahilce sözleri onun bilgisizliği ve gafletini gösteriyor" dedi.

'VENEZUELA'YI KİMSE TEHDİT EDEMEZ'

İran'ın yanı sıra Trump konuşmasında Venezuela'ya da yer verdi. Güney Amerika ülkesine 'Nicolas Maduro'nun sosyalist diktatörlüğünde bu ülkenin iyi insanları acı çekmekte' yorumundan sonra askeri müdahale sinyali de veren Trump'a Maduro'dan cevap geldi. "Uluslararası siyasetin yeni Hitler'i Bay Donald Trump'tan Venezuela halkına saldırganlık. Irksal ve emperyal üstünlük belirtileri" değerlendirmesinde bulunan Maduro, başkent Caracas'ta yaptığı konuşmada "Venezuela'yı kimse tehdit edemez ve Venezuela'nın bir sahibi de yoktur" ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER)

Trump'ın 'Roket Adam' sözüne Kuzey Kore'den yanıt: Savaştan korkmuyoruzTrump'ın 'Roket Adam' sözüne Kuzey Kore'den yanıt: Savaştan korkmuyoruz

BM Genel Sekreteri'nden Trump'a savaş uyarısıBM Genel Sekreteri'nden Trump'a savaş uyarısı