'Hayalet' denizaltı bulundu

1'inci Dünya Savaşı'nda batan Alman denizaltısının bir asır sonra Belçika'nın Ostend Limanı yakınlarında bulunduğu tespit edildi. Denizaltının kapaklarının kapalı ve 23 mürettebatının cesedinin içeride olduğu belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -Kuzey Denizi'nde 1'inci Dünya Savaşı'na batan bir Alman denizaltısının enkazının bulunduğu ve mürettebatının cesetlerinin de hala içeride olduğu belirtildi.

Karar'ın haberine göre, Batı Flaman Bölgesi Valisi Carl Decaluwe, denizaltıda 22 mürettebat ve bir komutan olmak üzere toplam 23 kişinin cesetlerine rastlandığını söyledi. Enkazın tam yerinin neresi olduğunu belirtmeyen Decaluwe, "Kapakların hepsi hala kapalı. Bu, enkazın daha önce keşfedilmediğini ve dahası 23 mürettebatın halen içeride bulunduğunu gösteriyor" dedi. Decaluwe, Alman büyükelçisiyle de irtibata geçtiklerini, cesetler konusunda neler yapılacağına bakılacağını kaydetti.

Alman donanması,  1914-1918 yılları arasında gerçekleşen Birinci Dünya Savaşı sırasında Belçika'nın Zeebrugge Limanı'nı, Kuzey Denizi'nde saldırılar düzenlemek için üs olarak kullanmıştı. Ticari engellemeyi amaçlayan saldırılarda U-bot olarak bilinen denizaltılar yer almıştı.