Saleem'in kapısındaki yeni tehlike

Yemen'deki savaş ve hastalıklarla mücadele eden 7 yaşındaki Saleem'in durumu daha iyi ama beyin hasarı aldığı için büyümesi durdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yemen'de temel sağlık hizmetleri büyük yetersizlikler içinde verilmeye çalışılıyor. Birleşmiş Milletler iç savaşın 3. yılında, Yemen'in dünyanın en büyük kolera salgını ile karşı karşıya olduğunu açıklamıştı. Anneler çocuklarının geleceği konusunda endişeli. Birçoğu ise çocuğunun yaşayabileceğini düşünmüyor.

Her gün çoğunluğu çocuk ve yaşlıların oluşturduğu 5 bin civarında Yemenli hastalığa yakalanıyor. Onlardan biri olan 7 yaşındaki Saleem de geçtiğimiz yıl yetersiz beslenme nedeniyle oldukça sağlıksız bir durumda iken görüntülenmişti. Saleem bir yıl sonra çok daha iyi ancak kritik durumdaki Yemenli çocuk sayısı 2 milyona ulaşmış durumda. Dünya Sağlık Örgütü yetkilileri, ülkede yağmur mevsiminin başlamış olması nedeniyle salgının çok daha genişleyeceğini düşündüklerini belirtiyor. BBC Türkçe'de yer alan habere göre; Nisan ayında yapılan açıklamada 372,900 kolera vakası kayda geçirildiği ve bunlarla ilişkili 1,837 ölüm yaşandığı bildirildi. 15 yaş altı çocuklar ise kaydedilen vakaların yüzde 41'ini oluşturuyor.