'Paranın satın alabileceği her şeyi kaybettik'

Karayipler'de Dominica adasını vuran Maria kasırgasının şiddeti en üst seviye olan 5'e yükseldi. Kasırga Porto Riko'ya doğru ilerliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Karayip adaları bu sefer de Maria kasırgası yüzünden ağır hasar gördü. 1 şiddetindeki bir fırtına olarak başlayan Maria 5 şiddetindeki kasırgaya dönüşerek Dominica adasında büyük bir yıkıma sebep oldu. Şu anda fırtınanın hızı saatte 325 km'ye ulaşmış durumda.

BELEDİYE BAŞKANININ EVİNİN ÇATISI UÇTU

72 bin kişilik bir nüfusa sahip olan Dominica adasının başbakanı Roosevelt Skerrit, Twitter'dan yaptığı açıklamada 'evini su bastığını ve çatısının uçtuğunu' söyledi. Skerritt  Facebook hesabında da, "Paranın satın alabileceği her şeyi kaybettik" dedi. Kasırga sebebiyle kaç kişinin öldüğü veya yaralandığı bilinmiyor. Roosevelt Skerrit, "En büyük korkum yarın sabah toprak kaymaları sebebiyle ölüm ve ciddi yaralanmalarla ilgili haberler almak" dedi. Şu anda kasırganın ulaşmış olduğu  Dominica'nın kuzeyindeki Guadeloupeada adasında elektrik tamamen kesilmiş durumda. Kasırganın Virgin Adaları ve Porto Riko'ya doğru ilerlemesi bekleniyor. Porto Riko Valisi Ricardo Rosselló adaya yarın varacak olan kasırga sebebiyle olağanüstü hal ilan etti. Maria eğer bu şiddetini korursa 85 yıldır Porto Riko'yu vuran en büyük kasırga olacağı söyleniyor.  (Dış Haberler)