El Nusra Suriye ordusuna Hama'da saldırdı

Suriye'de Astana sürecine katılmayacağını açıklayan El Nusra Cephesi, Hama'da yeni bir saldırı başlattı. Kentin kuzeyinde Suriye ordusuyla El Nusra ve iki cihat yanlısı grup arasında ağır çatışma çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye'de Rusya-İran-Türkiye garantörlüğünde açıklanan barış anlamasının üzerinden dört gün geçmişken, Türkiye sınırındaki İdlib'de varlık gösteren silahlı grupların, Hama vilayetinin kuzeyinde hükümet kontrolündeki bölgelere saldırı başlattığı haberi geldi. Saldırının, ateşkese katılmayacağını ilan eden El Nusra Cephesi (yeni adıyla Tahrir el Şam), cihat yanlısı Türkistan İslami Partisi ve Özgür Suriye Ordusu çatısı altında savaşan bir grup tarafından düzenlendiği belirtiliyor.

El Nusra Astana'ya itiraz etti: Savaşa devamEl Nusra Astana'ya itiraz etti: Savaşa devam

HİZBULLAH: EL NUSRA SALDIRDI

Şam yönetiminin müttefiki Hizbullah, Hama'nın kuzeyinde bir dizi köye düzenlenen 'büyük çaplı ve planlı' saldırının püskürtülmekte olduğunu açıkladı. Hizbullah açıklamasında, saldırının 'El Nusra Cephesi ve onunla bağlantılı gruplar' tarafından düzenlendiği belirtildi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'yse, bölgede savaş uçaklarının hava saldırıları düzenlediğini, silahlı grupların hükümetin elindeki bölgelere ağır bombardıman düzenlediğini ve ağır çatışma çıktığını duyurdu.

MARTTAN BERİ İLK

Bölgedeki grupların mart ayından bu yana ilk kez böylesine büyük bir saldırı düzenlediği belirtiliyor. Suriye hükümeti Hama'da kontrolü nisan ayında ele geçirmişti.

NE OLMUŞTU?

Rusya, İran ve Türkiye, Kazakistan'ın başkenti Astana'daki barış görüşmelerinde çatışmasızlık bölgeleri konusunda geçen hafta anlaşmaya varmıştı. Bu bölgeler, bugünkü saldırının düzenlendiği alanı da kapsıyordu. İdlib'deki en güçlü grup olan, El Kaide'nin eski Suriye kolu El Nusra ise anlaşmaya uymayacağını açıklamıştı. (Dış Haberler)

Türkiye İdlib'e 500 gözlemci gönderiyorTürkiye İdlib'e 500 gözlemci gönderiyor