'Suriye Ordusu Fırat'ın doğusuna geçti'

Suriye ordusunun IŞİD'e karşı operasyonlar kapsamında Deyrül Zor kenti kırsalında Fırat nehrinin doğusuna geçtiği bildiriliyor. ABD öncülüğündeki koalisyon, Suriye ordusunun Fırat'ın doğusuna geçmesine 'izin vermeyeceklerini' açıklamıştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye ordusunun, IŞİD karşıtı operasyon kapsamında Deyrül Zor vilayetinde kentin kuzey kesimlerindeki Fırat'ın doğusuna geçtiği belirtildi.

Rus sitesi Sputnik'in haberine göre, Suriye ordusu ve beraberindeki güçler, Fırat nehrinin doğusunda, Deyrül Zor kenti kırsalındaki yerleşimlere operasyon düzenledi. Suriye ordusunun, yaklaşık üç yıldır IŞİD kuşatması altında olan Deyrül Zor'da ablukayı kırmasıyla birlikte bölgede çatışmalar şiddetlenmekte.

SDG: İZİN VERMİYORUZ

Aynı bölgede Fırat'ın doğusunda bulunan ve Fırat nehrine doğru ilerleyen Suriye Demokratik Güçleri (SDG) cumartesi günü yaptığı açıklamada 'Suriye ordusunun bu bölgeye geçmemesi gerektiğini' savunmuştu. SDG şemsiyesi altında savaşan Deyrül Zor Askeri Konseyi'nin komutanı Ahmed Ebu Khawla, "Rejime ve Rusya'ya, Fırat kıyısına geldiğimiz bilgisini verdik ve güçlerimizin ilerlediğini görebilirler. Rejimin ve milislerinin nehrin doğusuna geçmesine izin vermiyoruz" demişti.

ABD liderliğinde oluşturulan ve Rakka başta olmak üzere pek çok operasyonda SDG ile birlikte çalışan koalisyon güçleri de 'Suriye ordusunun Fırat nehrinin doğusuna geçmesine izin vermeyeceklerini' açıklamıştı.

Deyrül Zor gerilimi tırmanıyor: Şam'dan SDG'ye uyarıDeyrül Zor gerilimi tırmanıyor: Şam'dan SDG'ye uyarı

SURİYE'DEN 'SAVAŞACAĞIZ' AÇIKLAMASI

Öte yandan Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın üst düzey danışmanlarından Buseyna Şaban geçtiğimiz günlerde "İster Suriye Demokratik Güçleri olsun, ister IŞİD, ister ülkedeki herhangi bir gayrımeşru yabancı güç... Ülkemiz saldırganların hepsinden tamamen özgürleştirilene kadar savaşacağız ve onlara karşı çalışacağız" ifadelerini kullanmıştı. (DIŞ HABERLER)

SDG Deyrül Zor'da operasyon başlattıSDG Deyrül Zor'da operasyon başlattı

SDG vuruldu: 'Ya Ruslar ya Suriyeliler'SDG vuruldu: 'Ya Ruslar ya Suriyeliler'