NATO: S 400 Türkiye'nin kararı

Jens Stoltenberg Türkiye'nin aldığı S 400 sistemleriyle ilgili olarak "üye ülkelerin istediği sistemleri kullanabileceğini" söyledi. Stoltenberg, bunun Türkiye'nin ulusal kararı olduğunu vurguladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya ve Türkiye'nin S-400 füze sistemlerinin sevkiyatına ilişkin kontrat imzalamasıyla ilgili yaptığı açıklamada, “NATO üyeleri hangi ekipmanı alacaklarına kendileri karar verir” dedi. Stoltenberg ayrıca, S-400 sistemini NATO'ya entegre etmek için Türkiye'nin bir talepte bulunmadığını söyledi.

Sputnik'in haberine göre Stoltenberg, "Ne türden bir ekipmana edinecekleri her müttefikin kendi kararına bağlıdır. Bu Türkiye'nin ulusal kararıdır. NATO için önemli olan bizim farklı sistemlerimizin birlikte çalışması ve bizim ‘müşterek çalışma' diye tanımladığımız şeydir. Bu sistemi NATO hava savunma sistemine entegre etmek bir talep gelmedi. Bu yüzden bu konu henüz masada değil" ifadelerini kullandı.

NATO bünyesinde  entegre hava savunma sistemi bulunduğunu belirten Stoltenberg, "Fakat tabii ki ulusların entegre olmamış bağımsız sistemlere sahip olması mümkün. Ve Türkiye bu sistemi NATO hava savunma sistemine entegre etmek için bir talepte bulunmadı" dedi.