Sahibini öldüren köpek kokain yemiş

Londra'da sahibini öldüren Staffordshire Bull Terrier cinsi köpeğin kokain yediği ortaya çıktı. Köpeğin sahibi saldırı sırasında BBC için 'İngiltere'nin Uyuşturucu Haritası' belgeselini hazırlıyordu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere'de sahibine saldırarak ölümüne yol açan köpeğin kanında kokain ve morfin bulundu. Staffordshire Bull Terrier cinsi köpeğin, uyuşturucuyla ilgili bir belgesel çeken sahibi Mario Perivoitos'u uyuşturucu nedeniyle öldürdüğü sanılıyor.

UYUŞTURUCU BELGESELİ HAZIRLIYORDU

Söz konusu olay başkent Londra'nın kuzeyinde mart ayında meydana gelmişti. Köpeğin saldırısı sırasında IT uzmanı Perivoitos'un evinde, birlikte belgesel hazırladıkları bir BBC ekibi de vardı. Ekip, İngiltere'nin uyuşturucu haritası üzerine bir belgesel çekiyordu.

Ancak o gece kendisi kokain aldığı belirtilen Perivoitos epilepsi krizi geçirmeye başladı. 'Major' isimli köpek de bu sırada sahibine saldırdı. Köpeğin çenesini 41 yaşındaki sahibinin boynuna kilitlediği belirtilirken, saldırıyı durduramayan BBC ekibi ambulans çağırdı. Ancak kapının sıkı kilit sistemi nedeniyle doktorların içeri girebilmesi 10 dakikadan uzun sürdü. Yüzünden ve boynundan yaralar alan, gırtlağı parçalanan Perivoitos hastanede hayatını kaybetti.

'EPİLEPSİ KRİZİ PROVOKE ETTİ'

Şimdi köpeğin idrar testi sonuçları yayınlandı. Buna göre köpek, İngiltere'de tıbbi gerekçeyle kullanılan uyuşturucular için belirlenmiş araç kullanma sınırının sekiz kat üzerinde uyuşturucu almıştı. Major'ın testlerinde taş kokain ve morfin tespit eden toksikoloji uzmanı veteriner Nicholas Carmichael, "Köpek muhtemelen bu uyuşturucuyu ağız ya da solunum yoluyla aldı. Davranışlarında bu durumun rol oynamış olması muhtemel" dedi.

Adli tıp uzmanı Andrew Walker da, köpeğin uyuşturucuyu muhtemelen yediğini ve sahibinin epilepsi krizi sırasındaki hareketlerini provokasyon olarak görüp saldırıya geçtiğini söyledi.

Olaydan sonra uyutulacağı açıklanmış olan Major'ın hâlâ hayatta olup olmadığı bilinmiyor. (Dış Haberler)