Merkel: Türkiye'den talebimiz açık

Almanya Başbakanı Merkel, Türkiye'ye "Talebimiz açık, tutuklu tüm Alman vatandaşları serbest bırakılmalı" çağrısında bulundu. Merkel, Ankara'yla Gümrük Birliği'nin güncellenmesi için görüşmelerin 'önümüzdeki günlerde başlayacağını sanmadığını' söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya Başbakanı Angela Merkel, yaz sonu basın toplantısında Türkiye'yle ilişkilere de değindi. Merkel, "Talebimiz açık, tutuklu tüm Alman vatandaşları serbest bırakılmalı" dedi.

Merkel, "Türkiye ile daha iyi ilişkiler geliştirmemizi isterim ancak gerçekleri de görmek zorundayız. Bu, ilişkilerimizde çetrefilli bir dönem" diye konuştu. Merkel, "Türkiye'yle Gümrük Birliği'ni önümüzdeki aylarda konuşabileceğimizi sanmıyorum" dedi.

Angela Merkel ayrıca göçmen politikalarında Avrupa'nın henüz ödevini yapmadığını, daha fazla çalışmaları gerektiğini de belirtti.

Türkiye-Almanya ilişkileri bir süredir; İncirlik Üssü, Alman vatandaşlarının tutuklanması ve Ankara'nın 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili Almanya'dan destek bulamadığı yönündeki eleştirileri nedeniyle gergin. (Kaynak: BBC Türkçe)