Koalisyon sözcüsü: Güçlerimiz ve Türkiye destekli gruplar arasında çatışma çıktı

IŞİD karşıtı koalisyon sözcüsü Albay Ryan Dillon, Türkiye'nin desteklediği grupların, Menbiç'te devriye gezen güçlerine ateş açtığını söyledi. Dillon, "Yaşananları Türk meslektaşlarımıza ilettik ve devriyelerimizi sürdürüyoruz" şeklinde konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyon sözcüsü Albay Ryan Dillon, Suriye'nin Menbiç kentinde çatışma çıktığı söyledi. Dillon, çatışmanın koalisyonun güçleri ve Türkiye'nin desteklediği gruplar arasında yaşandığı belirtti.

Albay Dillon, "Güçlerimize ateş açıldı ve karşılık verildi. Güçlerimiz daha güvenli bir yere çekildi" dedi. Dillon, Türkiye'ye koalisyon güçlerine ateş açılmasının "kabul edilemez" olduğu iletildiğini söyledi.

Dillon, "Gerginliğin düşürülmesi için gezen devriyelerimize, son iki haftada çok defa ateş açıldı. Yaşananları Türk meslektaşlarımıza ilettik ve devriyelerimizi sürdürüyoruz. Ama bu bölgede kendimizi korumak için her zaman hazırlıklıyız" diye konuştu.

CNN Internatıonal'in haberine göre, olay direkt ABD askerlerine yönelikti. Koalisyon yetkilileri, olay sonrası Ankara'ya protesto mesajı gönderdi ve Türkiye'ye nota verdi.

İddiaya göre, olay ABD Savunma Bakanı Mattis'ın Türkiye'yi ziyarette bulunduğu döneme rastladı.

Geçen yıl başlayan Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında, IŞİD'in elindeki bölgeler Türk Silahlı Kuvvetleri'nin desteği ile Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) kontrolüne geçti.

ÖSO, ABD tarafından desteklenen ve YPG'nin de içinde bulunduğu Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) kontrolündeki Menbiç kentine kadar ilerledi. ÖSO ve SDG arasında yaşanan çatışmalar üzerine ABD askerleri, bayrak açarak, bölgede devriye gezmeye başladı. (REUTERS)