Harvey Kasırgası Houston'ı vurdu: En az 5 ölü

Harvey kasırgası Houston'da en az beş kişinin ölümüne sebep oldu. Bölgede 2 bin kişi kurtarılabildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin Teksas eyaletinde etkili olan Harvey Kasırgası güneyin en büyük dördüncü şehri olan Houston'un sular altında kalmasına yol açarken, yaşanan afette şu ana kadar en az 5 kişi yaşamını yitirdi. Fırtına sebebiyle mahsur kalan yaklaşık 2 bin kişi kurtarılarak güvenli yerlere götürüldü. ABD Başkanı Donald Trump Salı günü felaket bölgesini ziyaret edecek Teksas Valisi Greg Abbott, eyalet genelinde 250 otoyolun kapandığını, eyaletteki 19 il ve ilçenin de afet bölgesi ilan edildiğini belirtti. Vali, "inanılmaz derecede yoğun yağışın" süreceğini söyledi.

EXXON VE SHELL FAALİYETLERİNİ DURDURDU

Houston'daki Bush ve Hobby havaalanlarında tüm ticari uçuşlar durduruldu. Exxon ve Shell bölgedeki rafineri ve petrokimya tesislerinde faaliyetlerini durdurduklarını açıkladı. Exxon'un ikin ikinci büyük rafinerisi Houston Baytown'da bulunuyor. Teksas Körfezi, ABD'nin petrol ve doğalgaz endüstrisinin merkezini oluşturuyor. Hobby Havaalanı'nın kalkış pistleri tamamen su altında kaldı. Houston ve çevresinde teknesi olanlardan kurtarma çalışmalarına yardımcı olmaları istendi.

Meteoroloji yetkilileri, Harvey Fırtınası'nın Çarşamba gününe kadar Teksas'ın güneydoğusunda etkisini sürdüreceğini duyurdu.

Harvey kasırgasının 2005 yılında New Orleans'ta bin 800 kişinin ölümüne sebep olan Katrina kasırgasıyla eşdeğer bir hasar yaratacağı söyleniyor. Katrina kasırgasından sonra sigorta şirketleri Louisiana ve Mississippi'de 15 milyar dolarlık zarara uğramıştı. (Dış Haberler)