Cem Özdemir: Erdoğan'ın çıkışlarının ardında siyasi bir hesap var

Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir, Erdoğan'a yönelik tavrını eleştirdi. Özdemir "Erdoğan egemenliğini güçlendirmek için gerek yurt içinde gerekse yurt dışında olayların sürekli çığırından çıkmasına ihtiyaç duyuyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir, Alman hükümetini Türkiye'nin provokasyonlarına çok uzun bir süre "fazla nazikçe" karşılık vermekle eleştirdi. Özdemir, Erdoğan'ın bu çıkışlarının ardında açık bir siyasi hesap olduğunu de iddia etti.

DW Türkçe'nin aktardığına göre Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir Alman televizyonu ARD'nin sabah programında yaptığı açıklamada "Alman hükümeti, Türkiye'nin provokasyonlarına çok uzun bir süre fazla nazikçe karşılık verdi" dedi.

"'Sayın Erdoğan'a kibar davranırsak o da bize karşı kibar olur' şeklindeki politika büyük bir gürültüyle yıkıldı" ifadesini kullanan Özdemir, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin hazırladığı absürt teröre destek veren Alman şirketleri listesine karşılık Alman hükümetinin Hermes kredi garantisinin gözden geçirilmesi tehdidinin ardından Türkiye'den sadece 24 saat içinde tepki alındı. Erdoğan'ın kolunun Almanya ve Avrupa'ya kadar uzanamayacağını göstermenin zamanıdır."

'AÇIK BİR SİYASİ HESAP VAR'

Özdemir, "Erdoğan'ın bitmek bilmeyen provokasyonlarının ardında açık siyasi bir hesap yatıyor" ifadelerini de kullandı.

Özdemir, şöyle dedi: "Erdoğan egemenliğini güçlendirmek için gerek yurt içinde gerekse yurt dışında olayların sürekli çığırından çıkmasına ihtiyaç duyuyor. Yoksa insanlar ekonominin durumu nedir, Türkiye neden izole olmuş durumda, neden ülkenin dünyadaki dostları giderek azalıyor, diye sormaya başlar. İnsanların bunu sormaması içinse düşmanlara ihtiyaç duyuluyor."