First lady model dövmekten yargılanacak

Zimbabve Lideri Mugabe’nin eşi Grace Mugabe, Güney Afrika’daki bir otelde, model Gabriella Engels’i darp etti. Grace Mugabe hakim karşısına çıkacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 37 yıldır iktidarda olan ve dünyanın en yaşlı lideri unvanını elinde bulunduran Zimbabve Devlet Başkanı Robert Mugabe’nin eşi Grace Mugabe, Güney Afrikalı model Gabriella Engels’i darp etme suçundan yargılanacak.

Gösterişli yaşam tarzı ile gündeme gelen Devlet Başkanı Mugabe ülkesinde kıtlık sürerken, bir hafta süren doğum günü etkinliklerine 800 bin dolar harcamıştı.

Vatan'ın yerel kaynaklara dayandırdığı habere göre, olay Robert Mugabe’nin tedavi görmek için gittiği Güney Afrika’nın Johannesburg kentinde yaşandı. Robert Mugabe Jr ve Chatunga Mugabe’yi kaldıkları CapitalOteli’nde ziyaret etmek isteyen Robert Mugabe, çocuklarıyla parti verdiği söylenen 20 yaşındaki Engels’i uzatma kablosuyla dövdü.

'KORUMALAR MÜDAHALE ETMEDİ'

Başında oluşan yaraların fotoğraflarını sosyal medya üzerinden yayınlayan genç model, Grace Mugabe’nin kendisini darp ettiği sırada, başkanlık korumalarından hiçbirisinin olaya müdahale etmediğini söyledi.

Güney Afrika Polis Bakanı Fikile Mbalula, Robert Mugabe’nin kendileriyle işbirliği yaptığı için tutuksuz yargılanacağını duyurdu.

Geçen ay geçirdiği trafik kazasında ayak bileğini sakatlayan Grace Mugabe’nin tedavi için gittiği Güney Afrika’ya normal pasaportla giriş yaptığı belirtiliyor. Johannesburg’u özel nedenle ziyaret eden Robert Mugabe’nin diplomatik dokunulmazlık altında olmadığı için yargılanabileceği kaydedildi.